Harrastukset

Harrastukseni ovat muuttuneet vuosien mittaan. Kilpaurheilun puolelta olen siirtynyt enemmän valmennukseen ja ”taiteellisiin” harrastuksiin.

Lauluharrastus on yksi tärkeimmistä harrastuksistani. Laulaminen on hyvää vastapainoa työlleni ja toivon, että minulla on tässä harrastuksessa vielä paljon kehittymismahdollisuuksia. Mitään erityisiä tavoitteita minulle ei harrastuksen suhteen ole. Olen hankkinut jonkin verran kokemusta laulukilpailuista ja jopa menestynytkin.

Kalastusharrastus ja -valmennus on muuttunut paljon vuosien aikana. Olen kalastanut pienestä pojasta lähtien kaikilla saatavilla olevilla kalastusmenetelmillä ja -välineillä. Olen yli 30 vuotta harrastanut talvella pilkkikalastusta ja kesällä ongintaa ja uistelua kilpailumielessä. Pohjois-Karjalan kalavedet ja kalamiehet ovat tulleet tutuiksi. Minun parhaat kilpailusaavutukset rajoittuvat muutamaan poliisien mestaruuteen onginnassa ja pilkinnässä sekä Norjassa järjestettyyn pilkinnän PM-kilpailuiden kolmanteen sijaan joukkueena sekä henkilökohtaisessa sarjassa vuonna 2011.

Vuonna 2016 olin perustamassa Saimaan lohikalojen ystävät- yhdistystä. Toimin sen puheenjohtajana neljä vuotta. Tällä hetkellä toimin Karjalan kalamiesten puheenjohtajana.

Urheilu, veteraaniurheilu sekä -urheiluvalmennus. Olen harrastanut kilpaurheilua painin, voimailun ja yleisurheilun merkeissä seitsemän vuotiaasta lähtien. Olympialaisiin en ole päässyt kilpailemaan, mutta monta hienoa kisamatkaa ja kokemusta olen saanut kokea vuosien mittaan, muun muassa Kirgisiassa vuonna 2018 järjestetyt paimentolaisten olympialaiset. Näissä World Nomad Games 2018 -kisoissa osallistuin SSireum Wrestling painiin. http://worldnomadgames.com/en/sport/Ssireum/

Parhaina saavutuksinani katson olevan vuodelta 1996, Tsekin Prahasta, poliisien EM-kilpailuissa vapaapainin neljäs sekä kreikkalais-roomalaisen painin kuudes sija sekä veteraanien MM-kisojen kreikkalais-roomalaisen painin viides sija vuodelta 2016. Olen voittanut yhden poliisien PM-mestaruuden painnonostossa sekä poliisien Suomen mestaruuden seitsemässä eri urheilulajissa. Veteraaniurheilussa olen voittanut PM-mestaruuden kuudessa eri urheilulajissa sekä kymmeniä veteraanien Suomen mestaruusmitaleita.

Metsästys. Minä olen metsästänyt vuodesta 1980 lähtien, eli heti kun täytin 15-vuotta ja sain hankittua oman metsästysaseen. Olen metsästänyt kaikenlaista riistaa ja ollut lähes vuosittain myös hirvi-, suurpetojahdissa. Nykyisin metsästän lähinnä pienpetoja ja pienriistaa.

Puutarhanhoito. Vanha kiinalainen sananlasku kertoo, että kaikki paitsi puutarhanhoito on turhaa. Tässä asiassa on helppo olla samaa mieltä, kun kevätaurinko lämmittää ja multa tuoksuu. On hienoa seurata uuden taimen kasvua kauniiksi kukaksi, pensaaksi tai puuksi. Kukat keräävät kesäpäivinä myös kauniita päiväperhosia.

Keräily. Olen pienestä pojasta lähtien kerännyt kaikenlaista kaunista tai vanhaa. Olen kerännyt mm. puukkoja, postimerkkejä, vanhoja rahoja ja kalastusvälineitä ym. Kokoelmat ovat edelleen tallella. Numismatiikka on yksi tieteen ja taiteen laji. Olen Pohjois-Karjalan numismaatikot ry:n jäsen.

Reserviläistoiminta. Olen ollut vuodesta 1988 lähtien mukana Rääkkylän reserviläistoiminnassa. Toimintani painottuu yhdistyksessä ammuntaharrastuksen pariin. Katson, että reserviläistoiminta on entistä tärkeämpää varsinkin nyt, kun varuskuntia on lakkautettu ja rahaa ohjautuu muuhun kuin maanpuolustukseen. Pidän erittäin tärkeänä vapaaehtoista maanpuolustusta!

Lions-toiminta. Kuulun maailmanlaajuiseen Lions-hyväntekeväisyysjärjestöön. Lionit pyrkivät vastaamaan työllään niin paikallisiin kuin maailmalla vallitseviin humanitaarisiin tarpeisiin.Toiminnassamme voimme auttaa joka vuosi mm. kuntamme yksityisiä henkilöitä sekä järjestöjä. Teemme yhdessä työtä paikallisella ja kansallisella tasolla lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi sekä ikääntyneiden, perheiden, vammaisten ja muiden apua tarvitsevien tukemiseksi. Mielestäni toiminta on erinonomaista ja sopii hyvin perusluonteeelleni, koska toiminta perustuu heikomman tukemiseen ja auttamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *