Kutsunnat koko ikäluokalle

Kutsuntauudistusta on suunniteltu jo vuosia. Viime vaalikaudella keskusteltiin vakavasti kutsuntojen mahdollistamisesta myös naisille. Viimeinkin tämä uudistus näyttäisi toteutuvan. Tämä luo osaltaan tasa-arvoa, vaikka naisten pakollinen varusmiespalvelus ei toteudukkaan.

Tällä hetkellä varusmiespalveluksen suorittaa noin 1000 naista joka vuosi. Naisten kutsunnat voivat lisätä naisten varusmiespalvelukseen osallistujien määrää, kun he saavat oikeaa tietoa varusmiespalveuksesta. En pidä sitä huonona asiana maanpuolustuksen näkökulmasta. Suomi on aina puolustamisen arvoinen maa ja jokaista meistä tarvitaan silloin kun Isänmaa kutsuu.

Suurimpana tavoitteena kutsunnoilla tulee olla vahvistaa naisten tietoa varusmiespalveluksesta ja samalla lisätä nykyistä maanpuolustustahtoa, edistää heidän omaa hyvinvointia sekä vähentää syrjäytymisriskiä. Kutsunnat ovat erinomainen hetki tarkastaa kutsuttavien terveydentila, koulutus ja kysyä tulevaisuudentoiveista. Monelle nuorelle miehelle varusmiespalvelus on katkaissut syrjäytymiskierteen. Miksi se ei sitten naisten kohdalla niin toimisi?

Pidän hyvänä, että kutsunnat eivät edelleenkään velvoita naisia varusmiespalvelukseen vaan se on heille vapaaehtoista. Erilaiset naisille kohdistetut vapaaehtoiset maanpuolustuskurssit ovat tällä hetkellä erittäin suosittuja ja niitä voi suositella kaikille, ikään tai ammattiin katsomatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *