Turvallisuus huomioitava aseiden kuljetuksessakin

Sanomalehti Karjalaisen 22.10.2022 pääkirjoituksessa kirjoitetaan metsästyksen turvallisuudesta. Kirjoituksesta saa helposti sen kuvan, että metsästysrikkomukset ja -rikokset olisivat huomattavsti lisääntyneet tänä syksynä. Suurin osa metsästäjistä noudattaa voimassa olevaa lakia, niin metsästyksessä kuin aseiden kuljettamisessa autossa. Olen ollut itse paikalla, kun metsästysseuran puheenjohtaja tai metsästyksen johtaja on kertonut metsästämään lähteville turvallisuusasioita läpi käskynjaon yhteydessä. Tämän jälkeen sääntöjen noudattamatta jättäminen katsotaan seuran sisälläkin jopa rangaistuksen arvoiseksi.

Olen ollut poliisina usein metsästyksenvalvontatehtävissä tänäkin syksynä. Rikkeitä olemme todenneet erittäin vähän, mutta niissä on korostunut etenkin aseiden ladattuna tai takapenkillä suojaamattomana kuljettaminen. Tämä on korostunut yksittäisten pienriistaa pyytävien metsästäjien rikkeinä, ei vahvasti valvotussa hirvi – tai suurpetometsästyksessä.

Vielä muistutuksena metsästyslaista. Kun asetta kuljetetaan moottorikäyttöisessä ajoneuvossa, tulee ase olla suojattuna asepussissa tai suojatussa tilassa. Ase ei saa olla ladattuna, eikä edes panokset lippaassa, silloin kun lipas on aseessa kiinni. Tämä kaikki parantaa osaltaan turvallisuutta, niin liikenteessä kuin metsästyksessä.

Tästä linkistä löydät hyviä ohjeita aseen kuljettamiseen ym.

https://jahtimedia.fi/metsastysammunta/aseen-kuljetus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *