Tämän syksyn karhujahti Pohjois-Karjalassa on todennäköisesti ohi

Kannanhoidolliseen karhunmetsästykseen myönnettiin tälle syksylle 197 poikkeuslupaa joista 96 Pohjois-Karjalaan. Tämä karhujahti näyttäisi kuitenkin pääosin olevan jo ohi poikkeusluvista tehtyjen valitusten vuoksi. Tänään ilmoitettiin, että poikkeusluvat on laitettu toimeenpanokieltoon ja tällä tavoin ne estävät 20. elokuuta alkavan karhujahdin toteutumisen valitetuilla alueilla.

Yleensä tällaiset hallinto-oikeuskäsittelyt vievät kuukausia, jopa vuosia ja niistäkin voi vielä valittaa ylempään oikeusasteiseen. Tällainen valitusten tekeminen vaarantaa koko suomalaisen metsästyksen, ei pelkästään karhumetsästystä. Mihin tarvitsemme jatkossa huippuunsa jalostettuja metsästyskoiria, ellei niiden kanssa voida edes harjoitella metsästystä?

Suomessa on olemassa järjestöjä, jotka viis veisaavat metsästyksestä tulevista tuotoista elinkeinoelämälle tai valitusten taloudellisista vaikutuksista. Järjestöjen ainut tarkoitus on saada metsästys ja myös kalastus kielletyksi Suomessa. Suomessa päättäjien tulee olla hereillä, eikä lähteä myötäilemään tällaisten järjestöjen toimintaa ja toiveita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *