Jyrkkä ”EI” joutsenen metsästykselle

Keskusta hyväksyi puoluekokouksessaan nuoriso-osastonsa esityksen laulujoutsenen kannanhoidollisen metsästyksen sallimiseksi. Samalla se niin sanotusti ampui itseään jalkaan. EU-säännökset kieltävät laulujoutsenen metsästämisen tai edes häirinnän. Tiedän hyvin laulujoutsenten aiheuttamat haitat maanviljelylle tai muille vesilinnuille, mutta niitä ei voi mitenkään verrata valkoposkihanhien tekemiin tuhoihin. Valkoposkihanhien tekemät tuhot ovat tuhatkertaisia laulujoutsenten tekemiin tuhoihin nähden, eikä hanhiongelman ratkaisu ole edes näköpiirissä.  

Maakunnassa on ollut oma vihreiden ympäristöministeri kaksi vuotta. Keskustalla on ollut myös lähes 10 vuotta oma maa- ja metsätalousministeri ja saman valiokunnan puheenjohtaja. Luulisi, että heidän aloitteesta saadaan valkoposkihanhiongelma EU:n kanssa kuntoon. Juhlapuheiden ja työryhmien lisäksi mitään todellista ei kuitenkaan ole saatu aikaiseksi.

Itse en tule hyväksymään laulujoutsenen siirtoa edes kannanhoidollisen metsästettävien lajien listalle, vaikka lintu ei ole enää harvinainen, saati uhanalainen. Laulujoutsen on Suomen kansallislintu.

Kari Kulmala, kok, Rääkkylä

eduskuntavaaliehdokas

Sanomalehti Karjalainen 18.6.2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *