Rohkeutta hallitus!

Pohjois-Karjalassa maksetaan kalliimpaa sähkösiirtomaksua kuin useissa muissa maakunnissa. Näin kerrotaan Karjalaisen 25.2 pääkirjoituksessa. Sähkönsiirtomaksuihin on tulossa korotus jo heinäkuussa, eikä sinun tarvitse tehdä asian suhteen mitään. Korotusta perustellaan tietenkin rahantarpeella, milläs muulla. Maakunnassa asuva tarvitsisi toki itsekin rahansa. Nykyhallitus voisi tehdä asian suhteen jotain, mutta kun ei osaa, halua tai ei uskalla.

Polttoaineen hinta jatkaa nousuaan. Suomen hallitus on nostanut polttoaineen hintaa ja sen myötä polttoaineveroa säännöllisesti, kun taas esimerkiksi Saksa, Ranska ja Iso-Britannia ovat samaan aikaan laskeneet polttoaineveroa kymmenillä senteillä. Hallituksen tulisikin puolittaa keskustalaisen valtiovarainministerin ohjaamana polttoainevero ja samalla ymmärtää maamme harvaan asuttujen alueiden ihmisiä, joiden on ajettava autolla töihin, harrastuksiin ym, mutta ei hallitus sitä tee.

Suomalainen maatalous on pahassa kriisissä. Öljyn hinta on kohonnut entisestään ja sen myötä nousi polttoaineiden ja lannoitteiden hinta. Jo pelkästään nämä seikat tekevät maatalouden harjoittamisen erittäin haastavaksi tälle vuodelle. Monet ovatkin vähentämässä tuotantoeläimien sekä viljellyn peltoalan määrää. Samaan aikaan ruokakaupat tekevät ennätystulosta! Tähänkin hallitus pystyisi vaikuttamaan keskustalaisen ministerin voimin, mutta kun ei osaa, halua tai ei uskalla.

Valkoposkihanhet jatkoivat matkaansa pohjoiseen ja palaavat jälleen syksyllä. Mitään konkreettista apua ei ole hanhien aiheuttamien tuhojen vähentämiseksi tullut. Drooneista ja lasertykeistä on ollut vain vähän apua. Näkisin parempana, että ne jotka haluavat suojella valkoposkihanhia, olisivat itse hätistelemässä niitä pelloilta. Nykyhallitus on selvästi vieraantunut todellisuudesta sekä myös luonnosta. Muutenhan se tekisi vihreiden ympäristöministerin johdolla päätöksiä näiden ”uhanalaisten” hanhien vahinkojen torjunnassa.

Velanotossa ja juhlapuheissa nykyhallitusta ei tarvitse opettaa, sen se osaa opettamattakin.

Kari Kulmala, kok

kunnanvaltuutettu, Rääkkylä

Sanomalehti Karjalainen 28.5.2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *