Turvallisuudesta ei tingitä

Oletko ajatellut mitä teet kun tarvitset ihan oikeasti apua? Todennäköisin vaihtoehto on, että soitat hätäkeskukseen. Samalla toivot, että saisit sieltä mahdollisimman nopeasti apua. Tämä ei ole kuitenkaan tulevaisuudessakaan itsestäänselvyys. Ei ole mitään varmuutta, että kotipaikkakunnallasi on jatkossa paloasema, jossa on lähtövalmiudessa pelastusalan ammattilaisia. Tästäkin asiasta päätetään tulevissa aluevaaleissa vuoden 2023 alusta lukien.

Mielestäni ihmisten turvallisuudesta ja pelastustoimelle annetuista lakisääteisistä velvoitteista ei voi tinkiä. En myöskään näe, että maakuntamme paloasemista on tarvetta vähentää. Päinvastoin tulevan aluevaltuuston tulee panostaa palo- ja pelastusasemien henkilöstön riittävyyteen, henkilöstön jaksamiseen ja alan houkuttelevuuteen.

Väitän, että yli 30 vuotta poliisina antaa minulle hyvät mahdollisuudet ymmärtää palo- ja pelastustoimea ja sen tehtäviä kohtaan. Olemme olleet monella yhteisellä työtehtävällä vuosien aikana. Työ turvallisuuden hyväksi jatkuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *