Pelastuslaitoksen toiminta turvattava

Ensihoidon, pelastustoimen sekä sitä tukevan sopimuspalokunnan resursseista sekä rahoituksesta on huolehdittava. Riittävällä rahoituksella turvataan osaava henkilöstö, kalusto sekä nykyiset pelastusasemat maakunnassamme. On hyvä ymmärtää, että nimenomaan pelastuslaitos tuottaa meille kaikille lähipalvelut palo- ja pelastuspuolella, myös harvaan asutulla alueella – ei mikään muu viranomainen, vaikka niin ehkä haluaisi.

Mikäli ihmisellä on hätä, hän soittaa hätänumeroon 112. Hätäkeskus vastaanottaa, käsittelee ja välittää tehtävän poliisi-, pelastus- tai sosiaali- ja terveystoimen viranomaisille toimenpiteitä varten. Hädän hetkellä jokainen varmasti toivoo, että puheluun vastataan mahdollisimman nopeasti eli resurssien tulee olla kunnossa jo hätäkeskuksessa.

Tällä hetkellä maakunnassamme toimii noin 30 isoa tai pientä pelastusasemaa. Sopimuspalokunnilla on erittäin tärkeä rooli koko pelastustoimen järjestelmässä erityisesti harvaan asutulla alueella. En näe minkäänlaista tarvetta pelastusasemien tai resurssien vähentämiseen uuden hyvinvointialueen muodostamisen jälkeenkään. Kyse on meidän jokaisen turvallisuudesta ja turvallisuutta tuottavista palveluista.

Pidän erittäin tärkeänä myös pelastuslaitoksen tekemää nuorisotyötä. Tällä tavoin pelastuslaitoksen on mahdollista esitellä toimintaansa sekä olla kiinnostava ja nuorisoa houkuttava työnantaja tulevaisuutta silmällä pitäen. Tällaiseen nuorisotyöhön on löydyttävä jatkossakin rahoitus ja tarvittavat resurssit.

Kari Kulmala, Rääkkylä, aluevaaliehdokas (kok)

Sanomalehti Karjalainen 30.12.2021

Koti-Karjala 5.1.2022

Kotiseutu-uutiset 5.1.2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *