Hoitajia ja lääkäreitä lisää!

Pidän erittäin hyvänä, että hallitus päätti lisätä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen aloituspaikkoja. Tämä lisää myös Pohjois-Karjalan elinvoimaisuutta. Hoitajia ja lääkäreitä on saatava lisää!

Hoitohenkilökunta kohtaa koronapandemian päivittäin. Näin on ollut jo kaksi vuotta, eikä loppua näy. Voi vain kuvitella, millaisen paineen alla he tekevät työtään. Hoitohenkilöstölle on nyt päätetty myös rokotevelvoite. Tämä saattaa lisätä entisestään irtisanoutumisia raskaasta työstä. Uusia hoitajia saadaan vain kouluttamalla ja houkuttelemalla heitä takaisin hoitotyöhön. Myös ulkomailta saatava ammattitaitoinen apu tulee huomioida.

Yhtenä selvänä epäkohtana näen lääkärikoulutuksen vähäisyyden. Lääkäripalveluiden käyttäjät toivovat, että lääkäreitä olisi tavattavissa jokaisella terveysasemalla. Näin ei kuitenkaan tule jatkossa olemaan, ellei koulutusta reilusti lisätä ja velvoiteta uusia lääkäreitä terveysasematyöhön. Yhtenä ”tulppana” lääkärikoulutuksen lisäämisessä on jo pitkään ollut Lääkäriliitto. Toivottavasti Lääkäriliiton valta opiskelupaikkojen lisäämisessä poistuu mahdollisimman pian, mutta mistä löytyy se ”Kekkonen”, joka näin määrää? Maassamme on paljon fiksuja nuoria, joista olisi hoito- tai lääkärityöhön. Heille tulee antaa siihen myös mahdollisuus! Samalla tulee pitää entisistä huolta, etteivät he siirry muihin tehtäviin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *