Olen mukana aluevaaleissa, mutta en enää Sinisten riveissä

Aluevaalit ovat jokaiselle puolueelle ja myös aktiivipoliitikolle erittäin tärkeät. Tiistaina 14.12.2021 puolueet jättävät ehdokaslistat aluevaaleja varten. Siniset eivät jätä omaa ehdokaslistaa Pohjois-Karjalassa. Haluan kuitenkin itse kolmen viimeisimmän kuntavaalien ääniharavana jatkaa vielä politiikassa, en pelkästään kunnanvaltuuston jäsenenä. Tänään julkaistavissa aluevaalien ehdokaslistoissa tulen olemaan mukana, mutta en enää Sinisten riveissä.

Aluevaaleissa korostetaan sosiaali- ja terveysasioita, palo- ja pelastusasioiden jäädessä selvästi vähemmälle huomiolle. Näin ei saa olla! Palo- ja pelastustoimi tulee olla samoina kehittämiskohteina, kuin sosiaali- ja terveyspalvelut jokaisessa itsenäisessä kunnassa. Viitteitä palo- ja pelastustoimen kehittämiskohteista voi jokainen huomata viime aikojen tehtävien uutisoinneista ja kirjoituksista eri puolilla maakuntaa.

Aluevaaleissa ehdokkaat lupaavat paljon sellaista (vappusatasia), mitä ei todellisuudessa pystytä toteuttamaan. Rahan vähyys on valitettavasti uudistuksen suurin ongelma ja se kuitenkin sanelee palvelut, lähipalvelut ja viranomaisten tuoman turvallisuuden.

Vaikka sote-uudistus Siun soten myötä on maakunnassa jo tuttua, uusi uudistus aiheuttaa silti epävarmuutta, ahdistusta ja ylipäätään turvattomuuden tunnetta. Tärkeää on, että oma ehdokas tuntee sen maakunnan asukkaiden arjen ja on uskottava mielipiteissään. On oltava ihminen tavoitettavissa. Luottamus asiansa tuntevaan ehdokkaaseen tuo turvallisuutta. Ihmiset ovat väsyneet jatkuviin juhlapuheisiin, ilman tekoja. Olisiko jo aika juhlapuheiden sijaan antaa esimerkiksi hoitohenkilökunnallekin se arvostus, joka heille kuuluu?

Kari Kulmala, kok.

aluevaaliehdokas, Rääkkylä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *