Sote-uudistus

Sote-uudistus on tänään eduskunnan äänestyksessä. Itse äänestäisin uudistuksen puolesta. Uudistus ei ole varmasti vielä valmis, mutta parempi kuin nykyinen tila. Sitä tulee siksikin jatkuvasti kehittää, pientä osaa kerralla ja aina kun todellista uudistamisen tarvetta on.

Meidän jokaisen on voitava luottaa siihen, että saamme tarvitsemamme hoidon ja hoivan oikea-aikaisesti, laadukkaasti ja kohtuullisin kustannuksin. Meillä tulee olla luottamus siihen, että meistä huolehditaan. Sote-uudistuksen lähtökohtana tulee olla ihmisen tarpeet, ei uudistus vain uudistamisen vuoksi.

Uudistamiselle on tarvetta, sitä ei kukaan voi kieltää. Tällä hetkellä ei esimerkiksi kansalaisten yhdenvertaisuus toteudu. On selvää, että palvelua tarvitsevalle ei ole kovin paljon merkitystä sille, millainen palvelujen hallinnollinen rakenne on. Hänelle tärkeintä on, että hän saa palvelut nopeasti asuinpaikasta tai taloudellisesta asemasta riippumatta.

Uudistus on suuntaus parempiin palveluihin. Ihan varma en ole siitä, vähentääkö uudistus kustannuksia, mutta sitäkin tulee seurata ja tehdä tarvittavat toimenpiteet välittömästi, elleivät ne toteudu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *