Palvelut kuuluvat tasapuolisesti kaikille

Rääkkylä on hyvä paikka asua ja elää. Tämän kuulee usein erityisesti paluumuuttajan suusta ja ymmärtää viimeistään silloin, kun on tutustunut muihinkin kuntiin kuin Rääkkylään.

Rääkkylästä tulee silti monelle mieleen vain negatiiviset asiat. Taasko siellä valitetaan jostain? Onko Rääkkylä jälleen kriisikunta. Milloin loppuu kunnan itsenäisyys? On hyvä muistaa, että päätöksien kyseenalaistaminen on jokaisen kuntalaisen oikeus ja Rääkkylän kunnan velkaantuneisuus on paljon alhaisempi kuin Suomen kunnissa keskimäärin. Työtä talouden parantamiseksi tehdään koko ajan hartiavoimin, valituksista huolimatta.

Rääkkylässä on asukkaille mahdollistettu liittyminen valokuituverkkoon. Tämä mahdollistaa nopeat tietoliikenneyhteydet ja muun muassa etätyön mahdollisuuden.

Ymmärrän hyvin, että kaikki kuntalaiset eivät voi tai halua olla mukana digitalisoituvassa yhteiskunnassa. Osalla kuntalaisista ei tule koskaan olemaan tietokonetta tai älypuhelinta. He eivät käytä edes pankkikorttia vaan maksavat ostoksensa käteisellä. Tämä tulee heille mahdollistaa.

Näen tärkeänä, että kunnissa panostetaan palveluiden saatavuuteen niillekin, jotka eivät ole tietokoneajassa mukana. Miten kuntalainen saa kunnan tarjoaman palvelusetelin tai kaupparyhmittymien tarjoukset, ellei hän käytä internettiä tai älypuhelinta? Kunnan tehtävä on huolehtia, että palvelut kuuluvat kaikille niitä tarvitseville.

Kari Kulmala, Sinisten puheenjohtaja, kuntavaaliehdokas (sin)

Kotiseutu-uutiset 8.6.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *