Tulevaisuuden Rääkkylä on mahdollisuuksien luoja

Viime aikoina on kuullut puhuttavan paljon, miten tulevaisuudessa Rääkkylässäkin kunnan rooli jää vähäiseksi uuden sote-uudistuksen myötä. Kyseessä on toki iso muutos, mutta samalla kunnalle jää muita erittäin tärkeitä osaamiseen, kaavoitukseen ja kunnan elinvoimaisuuteen liittyviä tehtäviä.

Rääkkylässä on mahdollisuus entistä enemmän keskittyä muun muassa yrittäjyyden, elinvoiman ja hyvinvoinnin edistämiseen. Nämä asiat ovat monessa kunnassa jääneet vähemmälle huomiolle sote-asioiden viedessä valtuustoissa aikaa ja rahaa. Toki jatkossakin valtuutettujen on aktiivisesti seurattava ja huolehdittava, että saamme ne sote-palvelut, mitkä meille kuntalaisina kuuluvat ja mistä maksamme.

Kunnat huolehtivat jatkossakin hyvinvoinnistamme. Tulevaisuuden Rääkkylän tulee olla mahdollisuuksien luoja sekä tarjoaja. Työtä on niin päivähoidon, perusopetuksen kuin yritystoiminnankin ja sitä kautta työpaikkojen syntymisen edistämiseen, kulttuuria unohtamatta.

Rääkkylän tulevilta kuntapäättäjiltä on lupa odottaa entistä parempaa ymmärrystä tulevaisuutemme tarpeista. Vain elinvoimainen kunta voi olla hyvinvoivien rääkkyläläisten kunta. Hyvinvoiva kunta ja kuntalaiset löytyvät aina sieltä, missä ihmisillä on töitä ja myös yrittäjyys voi hyvin. Molemmat edellä mainitut seikat ovat erittäin haasteellisia toteuttaa Rääkkylässä. Rääkkylään on vaikea saada uusia työpaikkoja, uusista yrittäjistä puhumattakaan. Tähän tulee kuitenkin jatkossakin panostaa, eikä esimerkiksi sosiaalisen median kautta tyrmätä heti kuntaan tulevia uusia yrittäjiä.

Tosiasia on, että vain ne kunnat pärjäävät jatkossa, jotka kykenevät houkuttelemaan uusia asukkaita. Itsestään selvää pitäisi olla myös, että asukas- ja yritysystävällinen lähestymistapa on jatkossa entistäkin tärkeämpää kunnalle, mikäli haluamme olla elinvoimaisia ja itsenäisiä myös tulevaisuudessa.

Rääkkylän elinvoima perustuu alueen vahvuuksille, joita yleensä osaamme vaalia. Moni ulkoapäin Rääkkylää katsova näkee kuitenkin Rääkkylässä myös muuta. Kuntavaalien lähestyessä on hyvä pohtia, mihin asioihin kunnassa voimme aidosti vaikuttaa. Rääkkylässä on viimeistään nyt syytä asettaa yhdessä tavoitteet, joilla turvataan hyvinvoiva, itsenäinen ja kehittyvä kunta sekä sen asukkaiden hyvinvointi. Kunnan tulee olla aina kuntalaisia varten.

Kari Kulmala, Rääkkylä
kuntavaaliehdokas, sin

Koti-Karjala 17.3.2021

Kotiseutu-uutiset 18.3.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *