Siirtyvätkö kuntavaalit?

Oikeusministeriö ehdottaa eduskunnalle, että tulevat kuntavaalit siirrettäisiin huhtikuulta kesäkuulle tai syyskuulle. Perusteena on muun muassa, että koronatartuntatilanne on niin vakava, että kansalaisille ei voida taata äänioikeuden toteutumista. Tällä hetkellä vielä ainakin puolueiden puoluesihteerit kannattavat vaalien pitämistä ajallaan, vaikka sillä ei ole asiaan kovin paljon merkitystä. Joka tapauksessa vaalien siirtämiseen tulee olla erittäin korkea kynnys. Korona ja sen tuomat rajoitteet ovat olleet tiedossa jo vuoden. Vaalien siirtämistä olisi voinut valmistella jo kuukausia, eikä nyt, kun ehdokaslistoja ollaan jo jättämässä.

On turha väittää koronan vaarattomuutta tai, että se on pelkää huijausta. Sitä se ei ole! Suomessa on monien muiden maiden tapaan käynnissä yritys välttää koronaa huijaukseksi ja sen torjuntatoimia sorroksi. Tällainen koronan kieltäminen valheena perustuu haluun vapautua omasta korona-ahdistuksesta. Koronaa väheksyttiin ja se jopa kiellettiin aluksi Yhdysvalloissa, Brasiliassa ja Iso-Britaniassa. Kuitenkin näissä maissa koronaan on kuollut jo yli 900000 henkeä. Se on reilut kolmasosa maailman kaikista koronaan kuolleista ja jokaisella kuolleella on keskimäärin 50 omaista. Se on aika paljon! Voikin sanoa, että korona koskettaa meitä jokaista.

Jos koronasta jotain hyvää etsii, niin koronan torjunta ja siitä johtuva kriisitilanne on paljastanut normaalioloihin suunnitellun järjestelmän heikkouksia. Seuraavan pandemian iskiessä olemme entistä valmiimpia turvaamaan meille entistä turvallisemman maan.

Valmistaudutaan joka tapauksessa kuntavaaleihin, olipa ne sitten keväällä, kesällä tai syksyllä. Jos vaalit järjestetään huhtikuun jälkeen, meillä on enemmän aikaa etsiä lisää ehdokkaita.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *