Puoluetuista osa koronan torjuntaan!

On meillä erinomainen eduskunta, hallituksesta puhumattakaan. Heti vaalikauden alussa pääministeri Antti Rinteen hallitus lisäsi valtiosihteerien ja erityisavustajien määrää. Hallitukselle tuli peräti 15 poliittista valtiosihteeriä ja 69 erityisavustajaa. Lisäys oli Sipilän hallitukseen nähden oleellinen. Marinin hallituksen aikana ei ole tullut lukumääriin juurikaan muutosta. Luulisi tällä määrällä jo tulevan priimaa sekundan sijaan. Vaikeaa kuitenkin tuntuu olevan, jopa niin yksinkertaisessa asiassa kuin koronarokotteet ja -rokotukset. Sähläykselle ei näy loppua! Esimerkiksi Israelissa on ensimmäinen rokote annettu kohta kaikille kansalaisille ja Suomessa vain noin 380 tuhannelle. Israelissa on arvion mukaan noin 9,2 ja Suomessa 5,5 miljoonaa asukasta.

Rahaa Suomen hallituksella on toki rokotteiden saamiseksi. Eduskuntavaaleja ennen puhuttiin paljon, että puoluetukia tulisi leikata. Ne olivat kuitenkin vai vaalipuheita, jotka vaalien jälkeen nopeasti unohdettiin. Tälle vuodelle puolueet saavat puoluetukea lähes 35,6 miljoonaa euroa. Tämä on suurin piirtein sama kuin viime vuonna, koronapandemiasta huolimatta. Avustuksen saamisen ehtoihinkaan ei ole tullut muutoksia.

Valtioneuvoston tietojen mukaan suurin puoluetuen saaja on SDP, runsaat seitsemän miljoonaa euroa. Perussuomalaiset saavat 6,9 miljoonaa ja kokoomus lähes saman verran 6,8 miljoonaa euroa. Keskusta saa noin 5,5 miljoonaa, vihreät 3,5 miljoonaa, vasemmistoliitto 2,8 miljoonaa, RKP 1,6 miljoonaa ja kristillisdemokraatit vajaat 900 000. Liike nyt saa noin 180  000 euroa.

Ehdotan, että osasta puoluetuista luovutaan tänä vuonna ja siirretään varat koronan torjuntaan, esimerkiksi rokotteiden hankintaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *