Sote-uudistus on samalla rahansiirto pääkaupunkiin

Sote-uudistusta viedään nyt voimalla eteenpäin. Toivottavasti siitä tulee nyt mieleinen niillekin, jotka viime vaalikaudella olivat tulppana uudistukselle. On hyvä sisäistää, että mikäli uudistus toteutuu, soten rahoitusmalli merkitsee samalla suurta rahoituksen ja samalla vallansiirtoa. Kaupunkien ja kuntien päätösvalta sote-rahoista siirretään kaikista kunnista ministeriön päätösvallan alle, siis pääkaupunkiseudulle. Tällaista taloudellisen vallan keskittymistä ei ole ennen nähty maamme historiassa. Siinä on omat vaaransa, mutta aika näyttää, onko se hyvä!

Joka tapauksessa noin 60 – 65 prosenttia kuntien rahoituksesta siirretään kunnilta pois. Päätösvalta siirretään ministeriöihin eli pienen Rääkkylän kunnankin rahoista päätetään jatkossa Helsingissä, josta jatkossa ruinaamme rahaa palveluidemme turvaamiseksi. Kun liityimme EU:iin, sanottiin, että meiltä meni itsenäisyys. Jos jatkossa kaupungeilta ja kunnilta viedään yli puolet rahoituksesta, meneekö samalla kaupungeilta ja kunnilta itsenäisyys?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *