Kaksi kuukautta kuntavaaleihin

Suomalaiset äänestävät huomattavasti aktiivisemmin presidentinvaaleissa kuntavaaleihin verrattuna. Vain EU-vaaleissa on äänestysinto laiskinta. Mitkä ovat sitten tärkeimmät vaalit? Niihin voi kukin vastata itse. Minusta ne ovat kuntavaalit. Kuntavaaleissa ratkaistaan, millä tavoin Suomen kuntia johdetaan tulevaisuudessa seuraavan neljän vuoden ajan.

Monet kunnat ovat olleet vakavassa kriisissä jo ennen koronaa. Hallituksen velaksi antamat tukipaketit auttavat kyllä kuntia kuntavaalien yli, mutta entä sen jälkeen? Pidemmän päälle peruspalveluita ei voida hoitaa pelkällä velkarahalla lastenlastemme laskuun. Hoitajamitoituksen nosto ja oppivelvollisuuden laajentaminenkin ovat sellaisia uudistuksia hallitukselta, että niiden rahoitus kaatuu kuntien vastuulle. Siis kuntalaisena sinä maksat!

Jokaisen kunnan ja kaupungin kuntapäättäjä on erittäin paljon vartijana.Valtuustoissa päätetään muun muassa siitä, syödäänkö kuntasi päiväkodeissa tai vanhustenhoidossa oman maakuntasi lähiruokaa vaiko ulkomaista tuontiruokaa. Onko sillä sinulle väliä – Sinisille on!

Nyt tarvitsemme kuntapäättäjiä, jotka laittavat itsensä peliin. Sellaisia päättäjiä, jotka kykenevät tekemään vastuullisia päätöksiä peruspalvelut, koti ja turvallisuus edellä. Olethan mukana ehdokkaana kuntavaaleissa? Nyt jos koskaan sinun kannattaa lähteä vaikuttamaan oman kotikuntasi tai kaupungin tulevaisuuteen. Nyt on sinun vuoro? Sinä olet tärkeä!

Kari Kulmala, Sinisten puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *