Sinisiltä EI autoilijoiden kyttäämiselle!

Hallitus on unohtanut maaseudun. Keskustan esitys ajettuihin kilometreihin perustuvasta verolla tarkoittaisi, että ihmisten autoja seurattaisiin jonkinlaisella satelliittiseurannalla. Esitys ei ole uusi, vaan Keskusta tarjosi sitä jo viime hallituskaudella. Silloin nimenomaan Siniset saivat esityksen torpattua. Tällainen kyttäysjärjestelmä ei sovi jatkossakaan Sinisille. Yksityisautoilun kuuluu olla yksityistä.

Vaikka seurantajärjestelmä koskisi tulevaisuudessa vain uusia ajoneuvoja, on se investointina kallis niin auton omistajalle sekä koko yhteiskunnalle. Tällä hetkellä Suomessa on jo olemassa ajettuihin kilometreihin perustuva verotusmalli, jonka nimi on polttoainevero, ja kaikki muu olisi epäreilua lisäverotusta. Autoilun verotusta pitää madaltaa esimerkiksi poistamalla autovero, jolloin saamme Suomen autokannasta uudemman, turvallisemman ja ympäristöystävällisemmän.

Siniset on elokuussa esittänyt myös polttoaineveron korotusten perumista.

Tämä hallitus kiristää polttoaineiden verotusta ja vaikeuttaa maaseudun asemaa entisestään. Siniset tahtovat päinvastoin alentaa polttoaineiden verotusta, koska verotasomme on jo merkittävän korkea, ja autoilu on etenkin harvaan asutulla alueella pakollista toimeentulon turvaamiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *