Siniset vaativat polttoaineveron keventämistä ja kiinteistöveron alarajan poistamista

Hallitus on tehnyt ison virheen polttoaineveroa korottaessaan. Päätös lisää alueellista epätasa-arvoa ja heikentää Suomen kilpailukykyä. Hallituksen päätös on johtanut mm. irtisanomisuutisiin ja tehtaiden lakkauttamisiin. Siniset haluavat pitää koko Suomen elinvoimaisena ja teollisuuden kotimaassa. Tämänkin vuoksi vaadimme hallitusta budjettiriihessä alentamaan polttoaineveroa. Hallitus korotti polttoaineveroa elokuun alusta lähes seitsemän senttiä litralta. Tämä johtaa merkittävästi kasvaviin kustannuksiin paitsi maaseudulla asuville suomalaisille, myös kotimaiselle kuljetusalalle ja sen kautta teollisuudelle.

Siniset näkevät tärkeänä, että polttoaineveron laskemisen lisäksi hallituksen on välittömästi luotava ammattidiesel-järjestelmä logistiikan tarpeisiin. Vain näin voimme taata alhaiset kuljetuskustannukset ja Suomen kilpailukyvyn kansainvälisillä markkinoilla myös tulevaisuudessa.

Siniset puolustavat maaseudun elinvoimaa. Siniset katsovat, että koronakriisin keskellä on tärkeää tukea suomalaisen maaseudun elinvoimaa. Puolue vaatii kiinteistöveron uudistamista niin, että kunnilla on suurempi vapaus päättää verotuksestaan itse.

Kiinteistövero ei etenkään harvaan asutuilla alueilla vastaa kiinteistöjen todellista arvoa, mikä johtaa kohtuuttomiin tilanteisiin maaseudulla asuville. Siniset haluavat, että valtionvarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) tekee hallitukselle esityksen kiinteistöveron alarajan poistosta, jolloin kuntien on mahdollista laskea maaseudulla asumisen kustannuksia ja lisätä vetovoimaansa vapaasti. Siniset haluavat, että kiinteistöveron alarajan poisto tehdään alkavassa budjettiriihessä.

Kari Kulmala, Sinisten puheenjohtaja

Maaseudun Tulevaisuus 14.9.2020

Sanomalehti Karjalainen 14.9.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *