Kasvomaskeista ALV pois kokonaan

Lähtökohtaisesti jokainen meistä joutuu hankkimaan kasvomaskinsa itse. Mikäli työnantaja edellyttää työntekijältä maskien käyttöä, niiden hankkiminen kuuluu työnantajalle.

Siniset esittävät kansalaismaskien arvonlisäveron poistamista koronavirustilanteesta johtuen. Tällä hetkellä maskeista joutuu maksamaan 24 prosentin arvonlisäveron, ja maskeja voi kulua päivän aikana useita. Ehdotuksemme helpottaisi etenkin pienituloisten ja perheiden arkea. Sinisten mielestä vähävaraisuus ei saa muodostua esteeksi maskisuosituksen noudattamiselle.

Kansallinen maskisuositus lisää kansalaisten turvallisuutta, mutta samalla huoli maskien hinnasta on aiheellinen. Kansalaisia on tuettava maskien hankkimisessa, jotta maskien käyttö toteutuisi suosituksen mukaisesti. Pienituloisia perheitä pitää tukea laskemalla maskien hintaa. Poikkeusolot vaativat poikkeuksellisia toimenpiteitä. Arvonlisäveron poisto olisi juuri sitä! Tämän lisäksi haluamme, että kunnat hankkivat maskit kotimaisilta pienyrittäjiltä. Koronan keskellä on tuettava kotimaista työtä ja yrittäjyyttä.

Kaleva 23.8.2020

Lapin Kansa 24.8.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *