Vielä on kesää jäljellä

Syksyn myötä hallitus tarjoilee kylmää kyytiä ikääntyville työttömille ja nuorille opiskelijoille. Ikääntyvät työttömät saattavat menettää mahdollisuuden eläkeputkeen ja työttömyysturvaakin ollaan porrastamassa. Näillä saataisiin Suomeen 60 000 päätösperusteista työpaikkaa. Uskokoon ken haluaa! Missä viipyvät viralliset laskelmat?

Oppivelvollisuuden pidentäminenkin on hallituksen esityksen mukaan tulossa voimaan vuoden päästä syksyllä. Esityksessä oppivelvollisuutta korotetaan 18 ikävuoteen ja jokainen peruskoulun päättävä suorittaa toisen asteen koulutuksen. Tämä tarkoittaa, että opiskelijan on oltava koulussa vaikka töitä olisi tarjolla heti peruskoulun jälkeen esim. omalla maatilalla tai vanhempien yrityksessä. Mielestäni pakollinen oppivelvollisuuden pidentäminen on tarpeetonta. Tämän tulee olla vapaaehtoista. Itse näkisin asian niin, että ikääntyneet työttömät tulisi laskea nauttimaan eläkepäivistä ja nuoret tulisi saada töihin mahdollisimman pian. Joko Lex Lindströmin eläketukikin on unohtunut?

Tiesitkö, että vajaa kolmannes kansalaisista arvioi luottavansa puolueisiin erittäin paljon tai melko paljon ja reilut puolet piti puolueiden toimintatapoja vanhakantaisena? Yli puolet puolestaan kokee, että puolueet ovat etääntyneet kansalaisista ja heidän tarpeistaan. Tämä kaikki tulee ilmi Sitran huhti-toukokuussa tekemästä kyselystä.

Noin 40 prosenttia kyselyn vastaajista uskoo, että heidän mielipiteet tulevat puolueiden kautta edustetuksi poliittisessa päätöksenteossa. Tämänkin vuoksi Siniset järjestävät tämän kuun lopussa kuntavaaliseminaarin Saarijärvellä. Sinisissä ei puolueen puheenjohtajat tai edes puoluehallitus tee kuntavaaliohjelmaamme yksin vaan siihen on mahdollisuus kaikkien puolueen jäsenten osallistua. Koronapandemia tuo omat rajoitteensa seminaariin, mutta ne kaikki otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaisesti. Kuntavaaliseminaari on puolueen tärkein tapahtuma vuonna 2020 ja samalla lähtö tuleviin kuntavaaleihin. Sinä olet puolueelle tärkeä! Puolue on sinua varten!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *