Hallitus ottaa taas autoilijoilta

Tänään nousi jälleen polttoaineiden verotus liikenteessä. En muista yhtään hallitusta, joka ei olisi ottanut rahaa valtiolle sieltä, mistä se on helpointa – autoilijoilta. Ehkä muistini on tältä osin lyhyt, kuten äänestäjällä yleensä. Muistan kuitenkin hyvin viimeiset 10 vuotta. Tämän korotuksen demarijohtoinen hallitus päätti viime syksyn budjettineuvotteluissa. On arvioitu, että valtio saa tällä korotuksella pohjattomaan kassaansa 250 miljoonaa euroa lisää rahaa. Meneeköhän sekin EU:n tukipakettiin?

Bensiinin valmisteveron korotus on kovin koko tällä vuosituhannella. Jos ajat noin 17000 km vuodessa, tililtäsi lähtee 100 euroa enemmän vuodessa kuin aikaisemmin. Minulla tuo summa on noin 400 euroa nyt kun ajan vähemmän kuin eduskuntavuosina ja ajan dieselillä. Eniten tämä korotus koskee niitä, joiden on pakko ajaa autolla koska muita vaihtoehtoja ei ole.

On varsin ristiriitaista korottaa autoilun verotusta juuri nyt kun pitäisi pitää välillisesti suomalaiset liikkeessä ja Suomen taloutta pystyssä. ”Kesälomalla suosi kotimaista matkailua, mutta maksa siitä elokuusta alkaen enemmän”. Tämä ei ole mielestäni kovin johdonmukaista toimintaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *