Ansiosidonnainen työttömyysturva kuuluu kaikille!

Kokoomus esitti perjantaina kansanedustaja Elina Lepomäen johdolla, että ansiosidonnainen pitäisi laajentaa myös työttömyyskassaan kuulumattomille. Demareiden kansanedustaja Erkki Tuomioja on samoilla linjoilla vaikka luonnollisesti SAK, STTK ja Akava vastustavat ehdotusta.

Tämähän ei ole mikään uusi ehdotus. Epäkohdan huomasi jo viime kaudella Siniset, jotka edellisen puheenjohtaja Sampo Terhon johdolla vaativat epäkohtaan muutosta.

Sampo Terho: Ansiosidonnainen työttömyysturva kaikille

Nykyisin ansiosidonnaista työttömyysturvaa voi saada vain työttömyyskassojen jäsenet. Kuitenkin kassoihin kuulumattomat joutuvat maksamaan palkastaan samaa lakisääteistä työttömyysvakuutusmaksua. Silti he työttömäksi jäädessään ovat oikeutettuja vain alhaisempaan perusturvaan. Kuten Terho sanoi jo vuosia sitten, ”Suomessa työttömät on jaettu kahteen kastiin – edunsaajiin ja väliinputoajiin. Edunsaajilla on oikeus ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan työssäoloehtojen täyttyessä. Sitä vastoin väliinputoajat eivät pääse ansiosidonnaisen työttömyysturvan piiriin”.

Tämä ei ole oikeudenmukaista! Siniset haluavat edelleen ansiosidonnaisen työttömyysturvan kaikille! Siniset edellyttävät, että muutos toteutetaan niin, ettei ansiosidonnaisen etuuksia heikennetä. Muutos ei saa johtaa työnantajien ja palkansaajien maksuosuuksien kasvuun.

Kari Kulmala, Sinisten puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *