Elinikäistä oppimista ja heikkouksien parantamista

Jokaisella meillä on heikkouksia joita haluaisimme vahvistaa. Se on ihan luonnollista. Sanotaan, että koko elämä on elinikäistä oppimista. Se miten sen oppimisen sitten tekee, on tärkeää olla läpinäkyvää ja asiallista, varsinkin poliitisilla päättäjillä.

Keskusta koulutti puheenjohtajansa ja valtiovarainministerinsä esiintymistaitoja valtion piikkiin liki 50 000 eurolla. Summa olisi tietenkin kuulunut puolueen maksettavaksi vaikka toki puolueiden saamat puoluetuetkin menevät sinun taskustasi.

Keskusta töpeksi, se on selvää ja tällä kertaa syntipukiksi leimatun ministeri Kulmunin eroaminen 5.6.2020 oli ainoa oikea ratkaisu. Hän oli asiassa selkä seinää vasten. Hänelle ostettujen palveluiden summa 50 000 euroa + alv ylittää selvästi valtioneuvoston 20 000 euron hankintarajan. Ei pitäisi olla vaikeaa matematiikkaa.

Uutisoinnin mukaan näitä palveluita on ostettu erityisesti puheenjohtajan työhön liittyen. Hieman ihmetyttää, että miksi kaksi eri ministeriötä maksaa ministerin kouluttamisen vaikka koulutus ei liity edes ministerin tehtävien hoitoon. Ei ole soveliasta eikä sopivaa.

Pidän erikoisena sitäkin, että kun asia tuli julkisuuteen, ministeri lupasi maksaa tuon 50000 euroa takaisin. Olisiko rahoja maksettu, mikäli asia olisi pysynyt piilossa? Tuskinpa vaan.

Sekään ei näytä hyvältä, että koulutuksen ministerille antaa yritys, joka on aiemmin antanut vaalitukea keskustalle. Vaikka kyse olisi pienestäkin rahoituksesta, tuntuu siltä, että kyse on vähintäänkin vastalahjasta tms. Tämänkään vuoksi en esimerkiksi itse ottanut viime vaaleissa vaalirahoitusta keneltäkään missään muodossa. Silloin minun ei tarvitse päätöksiä tehdessä miettiä, millä tavoin voisin korvata rahoittajalle tukeni. Suosittelen samaa linjaa jatkossa muillekin.

Hallituksen työ näyttää sekavalta. Rahaa jaetaan koronan varjolla joka suuntaan ja pidetään sillä äänestäjät tyytyväisinä. Ainakin keskustassa kannattaisi kuitenkin nyt olla enemmän kuin huolissaan. Kymmenen prosentin haamuraja lähestyy kovaa vauhtia ja puheenjohtajan asemakin on vaakalaudalla. Jokohan kannatus on alle 10 prosenttia keskikesän juhlan aikaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *