Valtuustoaloite Sotka-hankkeeseen hakeutumisesta 20.4.2020

Maa- ja metsätalousministeriön SOTKA-hankkeella ennallistetaan ja luodaan uusia sorsavesiä sekä tehostetaan vieraspetojen pyyntiä luonnosta. Suomen riistakeskus sai helmikuussa 1,3 miljoonan euron hankerahoituksen muun muassa kosteikkojen kunnostamiseen. Hakuaika hankkeeseen on juuri nyt.

Rääkkylän Sinisten valtuustoryhmä esittää, että Rääkkylän kunta hakee Sotka-hankkeeseen ja esittää kohteeksi Rääkkylän kunnassa sijaitsevaa Ruokosalmea. Ruokosalmi yhdisti aikaisemmin Hämeenselän ja Sampaanselän, mutta on nyt kasvanut umpeen. Mielestämme kunnostettavasta kohteesta saataisiin jatkossa erinomainen vesilintualue. Samalla saataisiin tehostettua pienpetojen pyyntiä alueella.

Lisätietoja: www.kosteikko.fi

Rääkkylä 20.4.2020

Kari Kulmala                     Liisa Ahonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *