Rääkkylään muovinkierrätyspiste

Tällä hetkellä muovinkierrätys onnistuu kaikissa Pohjois-Karjalan kunnissa Rääkkylää lukuun ottamatta. Kun Rääkkylässä ei ole muovinkeräyspistettä, tai sellaista ei ole riittävän lähellä kiinteistöä, tulee muovipakkaukset valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajitella poltettavaan jätteeseen. Mielestämme tämä on turhaa, koska voisimme omalta osaltamme säästää ympäristöä ja edistää samalla kiertotaloutta. Muovi tulee hyödyntää raaka-aineena uudelleen, ei tuhota jätteenpoltossa.

Ei pidä unohtaa sitäkään tosiasiaa, että muovin ohjaaminen kierrätykseen on myös jätelain etusijajärjestyksen mukaista. Meitä ohjaa asiassa myös EU, jonka muovistrategian mukaan muovin erilliskeräystä tulee tehostaa entisestään.

Muovipakkausten lajittelu on Rääkkylän kuntalaisille vielä vapaaehtoista. Hyvin moni haluaisi kuitenkin muovipakkauksensa kierrättää. Tällä hetkellä moni vie ohi kulkiessaan muovijätteensä toisten kuntien muovinkierrätyspisteisiin, koska Rääkkylän kuntaan ei ole saatu järjestettyä kierrätyspistettä muoville. Lähes kaikelle muulle jätteelle Rääkkylässä kierrätyspiste jo on.

Yle:n 27.12.2019 uutisten mukaan ”suomalaiset ovat heränneen muovinkierrätykseen”. Viime vuonna muovia on kerätty kotitalouksissa kierrätykseen paikoitellen jopa kaksinkertainen määrä edellis vuoteen verrattuna. Itsenäisessä Rääkkylän kunnassa asuu edelleen yli 2000 kuntalaista. Saman verran kuin Kiteen kaupunkiin kuuluvassa Kesälahden pitäjässä. Kesälahdella on muovinkierrätyspiste, Rääkkylässä ei.

Me Rääkkylän Siniset haluamme myös Rääkkylään muovin kierrätyspisteen ja jätämme sitä koskevan kuntalaisaloitteen. Kunnan tulee järjestää kuntalaisilleen muovin kierrätyspiste, kuten on tehty muissakin Pohjois-Karjalan kunnissa ja kaupungeissa.

Koti-Karjala 11.3.2020

Kotiseutu-uutiset 13.3.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *