Kalatalouden Keskusliiton johtokunnan jatkopesti

Sain jatkopestin Kalatalouden Keskusliiton johtokuntaan (KKL), sen varapuheenjohtajaksi. Kiitos valinnasta, jota haluan tehdä edelleen suurella sydämellä. KKL on suomalainen kalatalouden kehittämis- ja edistämisjärjestö. Liiton tehtävänä on yhdessä jäsenjärjestöjensä ja sidosryhmien kanssa edistää kaikkien kalastajaryhmien ja kuluttajien mahdollisuuksia saada korkealaatuista ja puhdasta kotimaista kalaa sekä kalastukseen liittyviä luontoelämyksiä.

Järjestön jäseninä on wikipedian mukaan 21 maakunnallista kalatalouskeskusta ja kalastajaliittoa. Näiden jäseninä on puolestaan 3 000 kalaveden osakaskuntaa, 200 kalastusaluetta, 150 kalastajaseuraa ja 150 muuta yhteisöä. Keskusliiton toimintapiirissä on kaikkiaan noin 700 000 osakaskuntien osakasta, joista suuri osa on kesämökkien omistajia.

Tällä hetkellä pieniä osakaskuntia ollaan liittämässä suuremmiksi. Suurella osakaskunnalla on mielestäni pientä paremmat mahdollisuudet hoitaa vesialuetta ja kalakantaa. Liittymisen jälkeen muun muassa hallintokulut pienenevät suhteellisesti ja suuresta omistajajoukosta on helpompi löytää toimijoita hoitokuntaan. Viime vuosina uusien toimijoiden saaminen on ollut monelle osakaskunnalle hankalaa ikääntyneiden jäädessä toiminnasta pois. Monet osakaskunnat ovat jopa lopettaneet toimintansa, kun eivät ole enää pystyneet pitämään lainvoimaisia kokouksia.

Toivottavasti jatkossa entistä useampi mökkiläinenkin kokee tällaisen osakaskunnan ja sen hallinnossa toimimisen mielekkääksi. Kyse on kuitenkin meille kaikille tärkeästä eli kalastuksesta ja sen mahdollistamisesta. Vesialueen ja sen kalastusoikeuden omistaa aina joku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *