Ilmastonmuutos ja sen vähentäminen

Ilmastonmuutos puhuttaa ja näkyy kun katsoo ikkunasta ulos. Tammikuussa ei Suomessa ole lunta maassa kuin itäisimmissä ja pohjoisimmissa maakunnissa.

Ilmastonmuutosta on turha kieltää, mutta ei sillä pitäisi meitä tavan kansalaisia syyllistää. Jokaisen tulee kuitenkin tehdä se, minkä hän kohtuudella voi tehdä. Pitää muistaa, että päästömme täällä piskuisessa Suomessa ovat vain 0,14 prosenttia kokonaisuudesta ja olemme sen saaneet pienentymään puoleen 30 vuodessa. Suomi on siis jo tehnyt jotain ja tekee edelleen!

Yhdysvallat ei ole sitoutunut ilmastosopimukseen, Saksa on valinnut hiilen lisätuotannon, Australiassa palaa koko manner, Kiina vastaa koko maapallon päästöistä komanneksella ja Brasiliassa tuhotaan surutta sademetsiä. Olisivatko nämä ne maat joihin tulisi ennemminkin panostaa?

Se, että syöt jatkossa vähemmän lihaa tai ajat autolla vähemmän, voi olla sinulle merkitystä, mutta ei maailman pelastamiselle. Ilmaston muutosta voi parhaiten torjua fossiilisen energian käyttöä vähentämällä, ei epäoleellisilla toimenpiteillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *