Miekat kalisevat, kuka on oikeassa?

Kiteen kaupungissa miekat kalisevat, näin ainakin maakunta- ja paikallislehdistä voi lukea. Kaupungin johtavat politiikot perustelevat äänestäjilleen lehdistön suosiollisella avustuksella, mikä on heidän näkemys käsiteltävissä oleviin asioihin. Mitä he haluavat asiasta muistaa tai kertoa, mikä on oikein ja mikä väärin, mikä on totuus. Vanha viisaus on, että totuus ei pala tulessakaan ja valheesta ja salailusta jää kiinni. Kun puhuu aina totta, ei tarvitse koskaan miettiä mitä on puhunut.

Vaikka avoimuus ja sananvapaus ovat tärkeitä, normaalisti ristiriidat pyritään selvittämään saman pöydän ympärillä, tarvittaessa ulkopuolisen avustuksella. Kiteen ristiriidat tuotiin kuitenkin sopivasti Joulun alla kaikkien ruorittaviksi lehtien sivuille. Vastinetta vastineen perään riittää. En näe asiassa muuta kuin poliittisen pelin, joka kovenee kohti kuntavaaleja.

Erilaiset huhut leviävät julkisesti käsiteltävästä asiasta naapurikuntiinkin kulovalkean tavoin. Tämä ei ole edes yksittäisen politiikon etu. Huhut jatkavat kulkuaan myös mahdollisten päätösten jälkeen. Tällainen toiminta vaarantaa jatkuessaan myös kuntien välistä, äärettömän tärkeää yhteistyötä. Tämänkin vuoksi olisi syytä pidättäytyä ongelmien julkisesta ruotimisesta.

Kari Kulmala, Rääkkylän kunnanvaltuuston puheenjohtaja

Koti-Karjala 8.1.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *