Valtuustoaloite

Rääkkylän Sinisten valtuustoaloite liikenneturvallisuuden selkeyttämiseksi ja parantamiseksi Rääkkylän taajamassa

1. Tieliikennelainsäädännössä taajama-alueen yleisrajoitukseksi on asetettu yhteisesti 50 km/h. Taajamamerkin jälkeen voidaan käyttää aluerajoitusmerkkiä tai alhaisemman nopeusrajoituksen osoittavaa tiekohtaista nopeusrajoitusmerkkiä, kuten Rääkkylässäkin on tehty.

Rääkkylän taajamaa osoittavat liikennemerkit ovat tienkäyttäjille epäselvät. Mikäli taajamaan tullaan Kiteentieltä Metelintien tai Teollisuustien kautta, on kyseisillä teillä voimassa edelleen yleinen 80 km/h nopeusrajoitus ja Kylätien ollessa lumen ja jään peitossa, ei tienkäyttäjä voi olla varma Kylätien nopeusrajoituksesta, koska tiessä oleva 50 merkintä ei näy.

Siniset esittävät, että Rääkkylän taajama merkitään selvästi taajama-merkillä myös Metelintieltä ja Teollisuustieltä tultaessa.

2. Rääkkylän Kirkkotiellä on tapahtunut viime vuosina useita ulosajoja, missä nuoret kuljettajat ovat ajaneet suurella nopeudella henkilöauton tieltä ulos. Viimeisin ulosajo tapahtui tänä vuonna, kun nuori mies menetti ajoneuvon hallinnan ja ajoneuvo suistui kuusiaitaan. Edellinen ulosajo on edelliseltä vuodelta. Tällöin auto suistui nuoren miehen käsistä lähes samassa kohdassa katuvalotolppaan. Näistä ulosajoista on aina vaaraa myös sivullisille ja alueella asuville.

Siniset esittävät, että Rääkkylän taajamassa olevan Kirkkotien turvallisuutta parannetaan rakenteellisilla muutoksilla.

Rääkkylän kunnanvaltuuston kokous 28.10.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *