Hallitus tekee päätöksiä muiden maksettavaksi

Rinteen hallitus on tehnyt budjettiriihessään päätöksen Parikkalan rajanylityspaikan avaamisesta vuonna 2024 kansainväliselle liikenteelle. Päätös ei ole siinä mielessä yllätys, että hallitus tekee mielellään päätöksiä tulevaisuuteen, muiden maksettavaksi. Uuden rajanylityspaikan avaaminen typistää entisestään Keski-Karjalaan kohdistuvia rahavirtoja, vetovoimaa sekä elinvoimaisuutta. Tästä asiassa ei ainakaan maakuntamme kansanedustajien kannattaisi olla ylpeitä. Teidät on valittu huolehtimaan maakuntamme edusta.

Hallitus lupaa rahaa uuden rajanylityspaikan henkilöstön palkkaukseen sekä liikennejärjestelyihin, mutta niinhän tällä hallituksella on ollut tapana tehdä. Kaikille kaikkea, silloin on helppo miellyttää äänestäjiä. Hallitus ei kuitenkaan kerro mistä rahat uusiin hankkeisiin otetaan. On helppo luvata asioita, kun ei tarvitse miettiä toteutusta.

Mikäli Parikkalan rajanylistysasema avataan, hiipuu Niiralan alueen kehittäminen. Niiralan Rajavartioston ja Tullin henkilöstöön ei ole tulossa jatkossa lisäystä, päinvastoin henkilöstöä siirretään Parikkalaan. Samalla hiipuu Tohmajärven kunnan elinvoimaisuus ja yrittäjien toiminta entisestään. Tämäkö on tarkoitus?

Jotain hyvääkin hallitus saa toki aikaan Keski-Karjalan alueelle. Kiteen Puhoksen valtatie 6:n ja kantatie 71:n liittymää parannetaan 2,4 miljoonalla eurolla, mikäli hallitukselta hankkeelle lopulta rahaa löytyy. Tällä hankkeella parannettaisiin alueen liikenneturvallisuutta oleellisesti. Tein eduskunnassa ollessani vuosina 2017 ja 2018 talousarvioaloitteet tämän hankkeen toteuttamiseksi. Hyvä, että rahoitus tällä hallituskaudella toteutunee.

Sanomalehti Karjalainen 22.9.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *