Yksikin kyläkaupan lopettamispäätös on liikaa

Valtioneuvosto päätti tuesta, jonka tarkoituksena on parantaa harvaan asutulla maaseudulla sijaitsevien kyläkauppojen toimintaedellytyksiä. Tavoitteena on, että kyläkaupoista kehittyy monipuolisia palvelukeskuksia, joista kaupan ohella löytyisi jatkossa yhä useammin myös muita tärkeitä palveluja kuten posti ja apteekki. Pidän tätä päätöstä hyvänä harvaan asutun alueen ihmisille! Kyläkauppa on aina lähipalvelua parhaimmillaan.

Minulle on erittäin tärkeää turvata maaseudulla palveluiden saatavuus. Asukkaat kokevat kaupan yhdeksi tärkeimmistä palveluista, mutta valitettavan monella kylällä kauppa on sulkenut ovensa lopullisesti. Rääkkylässäkin on kyläkauppoja enää yksi.

Vuosittain kyläkauppojen määrä vähenee noin 30 myymälällä. Tahti on ollut viime vuosina liian kova. Kyläkauppojen lopettaessa moni suomalainen jää ilman palveluja ja alueen houkuttavuus heikkenee. Kyläkaupat ovat tärkeitä myös alueella kausiluontoisesti asuville ja matkailijoille. Hyvät palvelut ovat mökkikunnalle valttia.

Valtion vuoden 2019 talousarvioon on varattu miljoonan euron määräraha kokeilua varten. Kokeilu kestää vuoteen 2021 saakka, jonka jälkeen arvioidaan hankkeen onnistumista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *