Vastauksiani Koti-Karjalan tekemiin kysymyksiin

Tässä on vastauksia Koti-Karjalan tekemiin kysymyksiin

Miksi haluat kansanedustajaksi?

Olen saanut olla nyt yhden kauden kansanedustajana ja olen huomannut, että yksikin aktiivinen kansanedustaja saa paljon aikaiseksi. Toimenpidealoitteistani on useita toteutunut, mm. poliisi on saanut uudet ohjeet rattijuopon ajoneuvon konfiskaatioon, romutuspalkkiota jatkettiin ja uhanalaiset kalat saavat arvon, kuten suurpedot aikaisemmin. Keski-Karjala tarvitsee ehdottomasti oman alueen kansanedustajan.

Kerro lyhyesti taustoistasi

Tulen työläiskodista. Isäni oli kiviporari ja kirvesmies ja äitini siivooja, autonpesijä ja metsuri. Olen itse toiminut poliisina Keski-Karjalassa vuodesta 1988 saakka, joten tunnen alueet ja sen ihmiset. Olen opiskellut työn ohessa siten, että minulla on poliisipäällystön tutkinto (AMK), hallintotieteen maisterin tutkinto sekä johtamisen erikoisammattitutkinto. Perheeseeni kuuluu vaimo ja neljä aikuista lasta.

Esittele kaksi asiaa, joihin haluat vaikuttaa kansanedustajana?

Haluan pitää maaseudun elinvoimaisena ja asuttuna niin pitkään, kuin se on mahdollista. Tässä asiassa kuljen yleistä kehitystä vastavirtaan. Maaseudulle tarvitaan työpaikkoja, ettei kenenkään tarvitse muuttaa asutuskeskuksiiin ellei niin itse halua.

Haluan toimia siten, että meillä kaikilla on mahdollisimman turvallista olla, olimmepa minkä ikäisiä hyvänsä. Haluan toimia päätöksissäni aina rehellisesti, inhimillisesti, oikeudenmukaisesti ja asiantuntevasti. Uskon, että omaan nämä arvot ja työt tulee tehtyä vain tekemällä.

Millaisena näette Keski-Karjalan vuonna 2025? 

Kitee on edelleen Keski-Karjalan veturi. Kunnat tekevät yhteistyötä entistä tehokkaammin ja tuloksekkaammin. Kuntien lisäksi kehitetään edelleen Puhoksen aluetta sekä Niiralan rajanylityspaikkaa, jonka tulee olla alueella selvä prioriteetti rajanylityspaikkoja tarkasteltaessa.

Mikä on mielestänne järkevin malli sote- ja mahdolliselle maakuntauudistukselle Pohjois-Karjalan kannalta?

Siun Sotea on helppo kehittää pienissä osissa. Mielestäni oikea pohja on perustellusti maakuntamalli sisältäen suoran kansanvaalin. Maakunnat ovat olemassa oleva hallinnon taso ja hyvin lähellä erikoissairaanhoitoa tuottavaa sairaanhoitopiirirakennetta. Se on siis paras mahdollinen ja luonnollisin pohja. Maakuntamallissa rahoitus tulisi valtiolta eikä kunnilta, kuten nykyisissä kuntayhtymissä, mikä on oleellinen parannus maanlaajuisen tasavertaisuuden kannalta.

Mikä on maakunnan ensisijainen liikennehanke?

Maakunnan ensisijainen liikennehanke tulisi olla alempiarvoisten teiden perusparannus. Niiden kunnossapitoon ei ole viime vuosinakaan löytynyt riittävästi rahoitusta eikä ymmärrystä. Näitä teitä käytetään kuitenkin kaikkein eniten. Koululaiset on saatava kouluun, maito meijerille ja puut tehtaisiin lähes joka päivä.

Valtateistä tiet 6, 9 ja 23 kunnostus on seuraava kohde, vaikka yhtä tärkeä kohde on tietenkin Joensuun ratapihan kunnostus ja siitä rataosuus myös pohjoiseen. Liikenneinfra on kuin omakotitalo. Vaikka joka vuosi korjaat, uutta korjattavaa riittää seuraavallekin vuodelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *