Osatyökykyisten ja pitkäaikaistyöttömien työmarkkina-aseman parantaminen 

On tärkeää kehittää osatyökykyisten ja pitkäaikaistyöttömien työmarkkina-asemaa parantavia palveluita niin, että ne tuovat tukea heidän työllistämiseen, työssä jaksamiseensa sekä työssä pysymiseen. Palveluiden pitää olla räätälöityjä ja ketterästi saavutettavissa sekä sellaisia, että ne aidosti edesauttavat työllistymistä.

Eduskuntaryhmien edustajat hyväksyivät kannanoton, jossa ryhmät sitoutuvat edistämään työikäisten työkykyä ja ehkäisemään työttömyyden pitkittymistä. Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan ja työministeri Jari Lindströmin kokoon kutsumassa tilaisuudessa asia sai yksimielisen tuen.

Juuri päättymäisillään oleva hallituksen kärkihanke Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) jatkoi edellisen hallituksen Osatyökykyiset työssä -ohjelmaa. Se on hyvillä tuloksillaan parantanut sekä osatyökykyisten työllisyyttä sekä asenneilmapiiriä. Tämä on osoittanut, että työkyky ja työelämäosallisuuden lisääminen ovat teemoja, joiden kehittäminen vaatii jatkuvuutta yli hallituskausien.

Hallinnonalojen rajat ylittävä yhteistyö on jo tiivistynyt, ja 5.2. allekirjoitettu kannanotto tiivistää sitä entisestään. Minä olin Sinisten eduskuntaryhmän puolesta tätä allekirjoittamassa.

Kari Kulmala (sin.), Rääkkylä (julkaistu 11.3. Netti Karjalaisessa)
Sanomalehti Karjalaisessa otsikko ja sisältö muutettuna 23.3.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *