Yksityisautoilu on kansalaisoikeus

Yksityisautoilu on kansalaisoikeus. Vaalipiirissämme päivittäinen liikkuminen ei olisi mahdollista ilman omaa autoa. Eduskunnassa tekemälläni toimenpidealoitteella romutuspalkkion jatkamiseksi sekä autoveron kevennyksellä on jo kannustettu monet vaihtamaan vähäpäästöisempään autoon, ja silti verotuotto on kasvanut.

Myös ensi hallituskaudella autoilun kustannuksia tulee keventää esimerkiksi autoveron vaiheittaisella poistamisella, se on meillä lähes Euroopan tiukinta. Autoilun kustannuksia on yksinkertaisesti kevennettävä. Dieselveron tarpeellisuus on selvitettävä seuraavissa hallitusneuvotteluissa. Itse en pidä veroa tarpeellisena.

Ilta-Sanomien mukaan SDP ehdottaa polttomoottoreilla käytettävien autojen kieltämistä Suomessa. En ole heidän kanssaan samaa mieltä, koska tällainen ilmastohysteria on uhka tavalliselle autoilijalle. Ilmastotekojen osalta on painotettava muita keinoja kuin vähäpäästöisen muutaman tonnin polttomoottoriautoa, jota tarvitaan töissä käymiseen ja perheen normaalissa elämisessä. Monesti perheeseen tarvitaan useampi auto, eikä perheitä saa tällaisesta normaalista elämisestä syyllistää.

Minulle luonto ja ilmasto ovat tärkeitä. Olen sitoutunut päästöjen vähentämiseen, mutta sen maksajiksi eivät saa joutua yksipuolisesti maaseudulla asuvat, jotka eivät pysty valitsemaan julkisen kulkuvälineen ja oman auton käytön välillä.

Netti Karjalainen, vaalimielipide 29.1.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *