Mielenkiintoiset eduskuntavaalit tulossa

Savon Sanomat ja Karjalainen julkaisivat puolueiden kannatuskyselyn tulokset 25.11.2018. Kysely oli tehty 1003 henkilölle. Nyt on tärkeää osata lukea näitä tuloksia oikein. Ensiksi on syytä huomata, että Sinisillä on huomattavasti parempi kannatus maakunnassamme, kuin mitä sen arvellaan olevan valtakunnallisesti. Toiseksi Sinisten todellista kannatusta ei ole vielä koskaan missään vaaleissa mitattu, joten se on edelleen täysi arvoitus. Siniset ovat senkin vuoksi ainut puolue, joka voi tehdä tulevissa eduskuntavaaleissa ”jytkyn”.

Pohjois-Karjalassa Sinisten kannatus on tämän kyselyn mukaan 3,4 % ja Pohjois-Savossa tasan 2 %. Ehdokkaiden kannatusta ei tässä kyselyssä mitattu, vain puoluekantaa. Miten voitaisiinkaan, kun kaikki puolueiden ehdokkaat eivät ole vielä tiedossa. Tähän kyselyyn vastanneista 40 prosenttia ei edes puoluekantaansa kertonut, ja vain 50 prosenttia kantansa ilmoittaneista on varma, että tämä kanta säilyy eduskuntavaaleihin saakka. Vaaleihin on vielä viisi kuukautta, joten kaikki on mahdollista. Turuilla ja toreilla kiertäessäni olen huomannut, että Sinisille on erittäin paljon tilausta.

Eduskuntavaaleissa on joka tapauksessa tulossa paljon muutoksia nykyiseen kokoonpanoon. Nykyisestä 16 paikasta otetaan väestön vähentymisen vuoksi yksi paikka pois. Myös edustajat Kääriäinen, Katainen, Rossi, Myller ja Oinonen ovat jäämässä eduskunnasta pois, joten heitä aikaisemmin äänestäneet etsivät nyt uutta poliittista kotia.

Viikon päästä pidämme Iisalmessa piirin syyskokouksen. Siellä valitsemme uusia ehdokkaita tuleviin eduskuntavaaleihin. Kun sunnuntaina julkaistiin maakuntalehdissä puolueiden kannatuskysely, ilmoittautui minulle välittömästi kaksi ehdokaskandidaattia lisää. Siniset on turvallinen ja uudistusmielinen puolue.

Radio Rex blogi 26.11.2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *