Suurriistavirka-apu tehtävien kotieläinvahingot eivät kuulu metsästäjien maksettaviksi

Kyseenalaistan Suomen Riistakeskuksen päätöksen sisällyttää suurriistavirka-aputehtävissä (SRVA) tapahtuneiden kotieläinvahinkojen korvaukset metsästäjävakuutukseen. Jätin asiasta kirjallisen kysymyksen eduskunnassa viime tiistaina.

Metsästäjävakuutus katetaan riistanhoitomaksulla, jonka jokainen metsästäjä on velvollinen maksamaan. Minun mielestäni on kohtuutonta, että kun metsästäjä antaa SRVA-apua viranomaisille ja sattuu vahinko, hän maksaa aiheutuneet vahingot riistanhoitomaksulla kustannetulla vakuutuksella. Kysehän ei ole metsästyksestä vaan virka-avusta viranomaiselle. Tätä virka-aputehtävää ei kukaan muu taho, kuin metsästäjät koirineen voi tehdä.

Mielestäni Suomen Riistakeskuksen päätös vyöryttää vastuun metsästäjille ja luo jatkossa korotuspaineita riistanhoitomaksuun, myös alle 18-vuotiaille joilta juuri saimme tämän maksun puolitettua.

Tällä hetkellä SRVA-toiminta on järjestetty esim. Lieksassa ulkopuolisen yhdistyksen toimesta, jossa on mukana myös metsästäjiä. Mikäli olisi tilanne, että tällaista toimintaa suorittavassa yhdistyksessä ei olisi yhtään metsästäjää ja sattuisi kotieläinvahinko, vahingon maksaisi kuitenkin kaikki metsästäjät. Tämä ei voi olla oikein!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *