Laaja turvallisuustarkastus on oikein!

Eduskunnassa käydään erittäin mielenkiintoista keskustelua kansanedustajien sopivuudesta tiedusteluvaliokuntaan ja varsinkin siitä, että siihen valituille edustajille tehdään turvallisuusselvitys. Monet edustajakollegoista todella vastustavat selvitysten tekemistä, punavihreät etunenässä. Ehkä heillä on jotain salattavaa tai sitten Supon pelko on viisauden alku. Arvelen itse, että varsin monella edustajalla on jotain salattavaa. Onhan eduskunnassa varsin moni saanut rikoksesta tuomion käräjäoikeudessa.

Minun mielestä on selvää, että tiedusteluvalvontavaliokunnan jäsenille on tehtävä erittäin laaja turvallisuusselvitys, koska valiokunnassa käsitellään erittäin salassa pidettäviä asioita. Tämän hetkisen tiedon mukaan Supo kerää tiedon kansanedustajasta, mutta ei tee itse päätöstä hänen sopivuudesta tiedusteluvaliokuntaan vaan päätös tehdään eduskunnassa.

Valiokunnan jäsenen on oltava vapaa myös kaikelta ulkoiselta painostamiselta ja ”vääriltä” kytköksiltä. Sellainen riski pystytään minimoimaan vain Supon laajan turvallisuusselvityksen tekemisellä. Ei voi olla Suomen turvallisuuden kannalta oikein, että kansanedustaja itse päättäisi, olisiko hän sopiva tiedusteluvaliokuntaan. Senhän sanoo jo järkikin – jos sitä on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *