Vastauksia Savon Sanomien tekemiin kysymyksiin

Savon Sanomien toimittaja otti yhteyttä ja halusi vastauksia tekemiinsä kysymyksiin. Tässäpä näitä olisi tarjolla.

Muistin virkistykseksi, omat lupauksenne kuuluivat näin:
1. Turvallisuus puolustusmäärärahoja nostamalla.
2. Köyhyyden vähentäminen eläkeindeksiä korjaamalla.
3. Tiestön kunnostaminen: Tehtaille menevät tiet kuntoon.

Nyt pyydän vastauksia seuraaviin kysymyksiin:
– Miten olette edistäneet lupaamianne kohteita?
– Miten olette omasta mielestänne onnistuneet kyseisten lupausten pitämisessä?
– Muodostuiko joku lupaus ongelmaksi, ja jos näin, mistä syystä?

Meillä on Suomen onneksi pitkästä aikaa puolustusministeri, joka ymmärtää kokonaisuuksia. Hänen kaudellaan on saatu puolustusmäärärahoja nostettua ja panostettu ulkoiseen turvallisuuteen edelliskausia enemmän. Hän kuuntelee ryhmässämme ehdotuksia ja vie niitä eteenpäin. Hän on saanut rahoitusta esim. kertausharjoitusten järjestämiseen sekä MPK:n toiminnan tukemiseen ehdotukseni mukaisesti. Mielestäni olen onnistunut tässä lupauksessa vähintäänkin hyvin.

Pienimpiä eläkkeitä eli takuueläkkeitä on saatu korotettu useampaankin kertaan tällä hallituskaudella, mutta eläkeindeksiä ei korjattu eduskunnan lähetekeskustelussa. Kukaan lähetekeskustelussa puheen pitänyt kansanedustaja (minä mukaan lukien) ei hyväksynyt käsittelyssä olevaa kansalaisaloitetta eläkeindeksin korjaamiseksi. Siitä olisivat hyötyneet ainoastaan suuria eläkkeitä saavat. Eläkeuudistus tulee olla seuraavan hallituksen yksi tärkeimmistä uudistuksista. Tässä lupauksessa en ole onnistunut eli työtä jää vielä ensi kaudellekin.

Hallitus on panostanut tällä kaudella tiestöihin lähes miljardin. Päätiet alkavat olla hyvässä kunnossa, mutta harvaan asutun alueen tiestöt eivät ole saaneet rahoitusta riittävästi. Vaalipiirin tehtaille menevien teiden kunnostamiseen tarvitaan vielä täsmärahoitusta. Ministerille tekemieni kirjallisten kysymysten vastaukset ovat olleet lähes pääsääntöisesti, että asiaan on panostettu ja jatkossakin tullaan panostamaan. Mielestäni olen onnistunut tässä lupauksessa vähintäänkin hyvin.

– Kuka Savo-Karjalan kansanedustajista oman puolueenne ulkopuolelta on erityisesti onnistunut kansanedustajana kuluvalla eduskuntakaudella? Miksi?

Keskustan Seppo Kääriäinen on mielestäni onnistunut vaalipiirimme kansanedustajista parhaiten. Hän luo ammattitaidollaan ja kokemuksellaan hyvän pohjan eduskuntatyöskentelyymme ja hänellä on paras historian tuntemus vaalipiirissämme aikaisemmin tapahtuneista asioista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *