Poliisiammattikorkeakoulun opiskelijoiden etuudet palautetaan

Jälleen kerran eduskunnassa tekemäni toimenpidealoite menee maaliin saakka!

Viime hallitus teki suuren virheen vuonna 2014, kun se ”suuressa viisaudessaan” Liikkuvan poliisin lakkauttamisen lisäksi poisti poliisiopiskelijoiden opintososiaaliset etuudet eli maksuttoman majoituksen, ruoan ja terveydenhuollon. Tämän jälkeen kouluun hakeutuneiden määrä on romahtanut ja esim. viime vuonna opiskelijoita otettiin kouluun 340 kun mahdollisuus oli ottaa 400.

Turvallisuus tarvitsee kuitenkin aina tekijänsä! Tämän vuoksi tein eduskunnassa 6.3.2018 toimenpidealoitteen TPA 12/2018 näiden etuuksien palauttamiseksi. Nyt Sinisten ministeriryhmä vie aloitteen syksyn budjettiriiheen, missä virhe korjataan ja etuudet palautetaan. Kuka siis voi vielä väittää, ettei yksittäinen kansanedustaja saa mitään aikaan? Tarvitaan vain järkevä aloite, sen tekijä ja hallituspuolue aloitteen taakse. Hallituksessa tehdään päätökset, oppositiossa toivotaan!

Tätä edellinen maaliin saakka edennyt toimenpidealoitteeni on romutuspalkkiokokeilun jatkuminen TPA 2/2016 jonka Sinisten ministeriryhmä vei päätökseksi viime syksynä. Se on voimassa vielä tämän kuukauden loppuun saakka. Rahaa auton uusimiseen olisi vielä valtiolla jäljellä yli miljoona euroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *