Ravintoloiden turvallisuutta on parannettava

Joensuussa on sattunut lyhyellä aikavälillä kaksi väkivallantekoa ravintolassa. Viimeksi kolme ihmistä sai vakavia vammoja puukosta paikallisessa ravintolassa. Yksi heistä on ravintolan vahtimestari, joka meni työnsä puolesta puukotustilanteeseen auttamaan asiakkaita, kiinniottamaan tekijää ja estämään lisävahinkojen syntymistä. Tällaiset väkivaltatilanteet eivät ole millään tavoin harvinaisia Suomessa, päinvastoin ne ovat arkipäivää. Väkivallanteot horjuttavat yleistä turvallisuudentunnetta ravintoloiden asiakkaissa, työntekijöistä puhumattakaan.

Uuden alkoholilain uudistuksen tarkoituksena oli lisätä asiakkaita ravintoloissa ja vähentää alkoholin juomista kotona. Samalla uudistus kuitenkin vähensi järjestysmiesten määrää ja tarvetta, joka oli esimerkiksi poliisihallituksen (POHA) eduskunnalle antaman lausunnon vastaista.

Uudistuksen yhteydessä sivuutettiin tältä osin järjestyksenvalvonnan ammattilaisten mielipide ja mentiin ns. bisnes edellä. Tälläkin hetkellä Suomessa on useita ravintoloita iltaisinkin ilman ensimmäistäkään järjestyksenvalvojaa.

Yhteiskunnan tehtävä on taata meidän jokaisen turvallisuus, niin ulkona kuin sisätiloissakin ja vieläpä kaikissa tilanteissa. Mielestäni nykyinen tilanne ei turvaa asiakkaita tai työntekijöitä.

Jätin eduskuntaan sisäministerin vastattavaksi kirjallisen kysymyksen ravintoloiden asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden parantamiseksi:

”Millä tavoin hallitus aikoo turvata ravintoloiden asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden jatkossa ja aikooko hallitus jatkossa tarkentaa alkoholilakia järjestysmiesten määrän ja tarpeen osalta?”

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *