Eläköön, myös maaseutu!

Ylen kyselyn ( 23.7.2018 ) tulos yllätti monet, ehkä jopa minut. Sen mukaan koko Suomi pitää pysyä asuttuna ja palvelut on turvattava tasapuolisesti koko maan alueella.

Vain yksi kymmenestä haluaa asua suurkaupungin keskustassa ja lähes joka kolmannen suomalaisen haavekoti sijaitsee maaseudulla. Jopa 91 % Lapin tai Itä-Suomen asukkaasta haluaa, että palvelut turvataan koko Suomessa. Tämä on mielestäni oikea arvio ja vahvistaa omaa työtäni sekä tavoitteitani politiikassa.

Suurin osa meidän nuoristakin haaveilee edelleen maalla asumisesta vaikka se ei ole aina helppoa. Ruotsissakin tutkimusten tulokset ovat saman suuntaiset. Kantar Sifon mukaan jopa 50 prosenttia useampi haluaisi asua maalla kuin mitä tällä hetkellä tekee.  Tällaiset tulokset tulee ottaa vakavasti huomioon ja miettiä, mitä se voisi tarkoittaa maaseudun kehittämisen näkökulmasta. Maaseutu ei saa olla jatkossakaan mikään hiipuva nukkumalähiö.

Meillä on vain yksi Suomi, jossa asumisen ja elinkeinojen monimuotoisuus on todellinen rikkaus. Maaseutuvihamielinen ajattelu ei tuo leipää pöytään. Tarvitsemme ruuan tuottajia ja niitä löytyy maaseudulta. Tarvitsemme myös kaupungeissa olevia työpaikkoja. Suomella ei ole varaa jakaa meitä maaseutuun ja kaupunkeihin? Molempia tarvitaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *