Keski-Karjalan ampumaurheilukeskus

Keski-Karjalan ampumaurheilukeskus on keskikarjalaisille erittäin tärkeä hanke ja se palvelee myös muualla asuvien tarpeita. Hankkeen taustalla on erittäin pitkäjänteinen työ. Keski-Karjalan Ampumaratayhdistys ry on perustettu jo vuonna 2010. Tämä hanke on yli 2000 jäsenen ja erilaisten ammunnan harrastajien intresseissä ja hankkeessa on kokonaisvaltainen suunnitelma, ja ns. Master Plan on valmis.

Ampumaurheilukeskuksella on Kiteen Tolosenmäessä erittäin hyvä sijainti. Sinne on helppo tulla kaikilla mahdollisilla kulkuvälineillä. Tolosenmäen alue on ampumaurheilukeskuksen oikea sijoituspaikka myös maakunnallisesta näkövinkkelistä katsottuna. Ampumaurheilukeskus mahdollistaa lakisääteisten hirvi- ja karhukokeiden järjestämisen ja mahdollistaa toteutuessaan isojenkin kilpailujen järjestämisen myös Keski-Karjalassa.

Ampumaurheilukeskuksen jäseninä on tällä hetkellä 28 ampuma- ja metsästysseuraa sekä reserviläisjärjestöä, joten sillä on laaja-alainen ja yhtenäinen harrastajajoukko ja valmius myös talkootyöhön. Hankkeeseen on nähtävillä myös Kiteen kaupungin vahva sitoutuminen ja se tukee kokonaisuutena maakunnan elinkeinoelämää ja matkailua.

Pidän hyvänä, että hanke on tarkoitus toteuttaa yhdistyspohjalta, jolloin henkilökohtainen eduntavoittelu on vähäistä ja koko hanke on mahdollista toteuttaa pienissä osissa. Aikataulu rakentamistöiden aloittamiselle v. 2018 ja siitä eteenpäin 3-5 vuotta. Toivon, että maakuntahallituksessa suhtaudutaan tähän koko Keski-Karjalaa hyödyttävään hankkeeseen positiivisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *