Näpit irti lapsista!

Suomi on vielä vuonna 2018 ns. sivistysmaa, jossa on mahdollista olla sukupuoliyhteydessä 10-vuotiaan kanssa syyllistymättä raiskaukseen, ainoastaan lapsen törkeään seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Oikeus voi tulkita, että 10-vuotias lapsi ei ole ollut avuttomassa tilassa ja on voinut antaa suostumuksen teolle. Rikosta tutkivalle poliisille näytön saaminen voi olla erittäin vaikeaa. Pahimmillaan näyttönä on vain sana sanaa vastaan ja sen voimalla on vaikeaa oikeutta saada.

Suurin osa suomalaisista on sitä mieltä, että rikoslakia on raiskauksen osalta syytä muuttaa. Mielestäni aikuisen sukupuoliyhteys lapsen kanssa tulee aina olla automaattisesti raiskaus, olipa tekoon uhrin suostumusta tai sitten ei. Aikuisten tehtävä on turvata lasten lapsuus, ei tuhota sitä. Lapset on jätettävä rauhaan!
Vielä näin vuonna 2018 keskustelua raiskausta koskevan rikoslain uudistuksesta voi kutsua varsin erikoiseksi. Samaan aikaan, kun haluamme parantaa uhrin asemaa lailla, olemme huolissamme siitä, käykö nuorten seksuaalinen kanssakäyminen jatkossa kokonaan mahdottomaksi. Mielestäni lapsella ei tarvitse olla seksuaalisia kokemuksia aikuisen kanssa.

Oikeusministerin mukaan tiettyjen seksuaalirikosten rangaistukset jatkossa kiristyvät. Kiristykset koskevat etenkin lapsiin kohdistuvia rikoksia. Toivon muutoksia mahdollisimman nopeasti. Liian monta lasta ehditään raiskata ennen sitä.

Kemiallisella kastraatiolla olisi mahdollisuus vähentää seksuaalirikosten uusimisriskiä erityisesti pedofiileillä. Tämäkin on lähes käyttämätön keino Suomessa, vaikka maailmalla se on jo yleisesti käytössä. Kaikki keinot tulee ottaa käyttöön lasten suojelemiseksi seksuaalirikollisilta.

Kari Kulmala, kansanedustaja (sin)

Sanomalehti Karjalainen 10.5.2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *