Työpajatoiminta jatkuu Rääkkylässä

Rääkkylässä ryhdymme itse tuottamaan vuoden alusta alkaen sekä kuntouttavan työtoiminnan, että terapeuttisen työtoiminnan palvelut. Toiminta jatkuu entisissä Honkalampi-säätiö Kasken tiloissa Metelintiellä. Kunta teki päätöksen, että se ostaa Honkalampi-säätiön käytössä olevat koneet ja laitteet, jolloin toiminta saadaan jatkumaan.

Honkalampi säätiö ilmoitti jo ajoissa syksyllä Siun soten kilpailutuksen jälkeen, ettei se enää jatkossa pysty tuottamaan näitä palveluita Rääkkylässä. Kunta alkoi heti ilmoituksen jälkeen miettiä, miten toimintaa jatketaan Rääkkylässä, koska näin arvokkaan toiminnan päättyminen kunnassa ei olisi kenenkään etu.

Kunta neuvotteli syksyn aikana myös Mielenterveysyhdistys Tsempin kanssa kuntouttavan työtoiminnan siirtämisestä sekä toimitilojen vuokraamisesta kunnalle. Tsemppi ry on toiminut vuodesta 2006 lähtien omistamassaan Kynttilä-hallissa ja olisi vuokrannut kunnalle toimitilansa kuntouttavaa työtoimintaa varten. Yhdistys perustettiin alun perin mielenterveyden lisääjäksi, mutta toiminta on laajentunut vuosien mittaan työllistävään toimintaan. Hallissa ja piha-alueella on ollut myös ”kirpputori” sekä sähkö- ja elektroniikkaromun eli ser-keräilypiste.

Neuvottelujen jälkeen tehtiin päätös, ettei Kynttilän tiloja tarvita, koska kunta voi jatkaa toimintaa halvemmalla omissa tiloissaan ja ser-piste siirretään urheilukentän läheisyyteen, missä on jo aikaisemmin ollut ongelmajätteiden keräyspiste. Työpaja toiminta jatkuu kokonaisuutena siis vuoden vaihteen jälkeen Metelintiellä Kaskena tunnetussa kiinteistössä, kun tähän saakka sitä on järjestetty myös Kynttilähallissa. Uskon, etteivät toimintaa tarvitsevat huomaa kovin suurta muutosta entiseen. Pääasia on joka tapauksessa, ettei arvokas toiminta pääty. Kiitos Tsempille, olette tehneet vuosia erinomaista työtä kuntalaistemme hyväksi. Pyrimme tekemään samaa työtä, nyt toisissa tiloissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *