Itsenäistä Suomea on hyvä puolustaa

Tällä vaalikaudella olemme saaneet tehtyä useita historiallisia asioita maanpuolustuksen osalta. Olemme muun muassa tehneet historian ensimmäisen itsenäisen puolustusselonteon. Tätä eivät aikaisemmat hallitukset ole saaneet tehtyä.

Olemme myös uudistaneet puolustusvoimien valmiuden ja suorituskykyä parantavan lainsäädännön. Siihen liittyen on kertausharjoituksiin tehty muutoksia, valmiudellisista syistä järjestettävissä harjoituksissa ennakkovaroitusaika ja enimmäismäärät on otettu pois, koulutuksellisissa harjoituksissa päivämäärät on kaksinkertaistettu, varusmiesten käyttö valmiudellisiin tehtäviin, puolustusvoimien toimivaltuudet oman toiminnan suojaamisessa sekä kansainvälisen avun vastaanottaminen ja antaminen ovat parantuneet oleellisesti. Mielestäni nämä kaikki ovat erittäin merkittäviä muutoksia edelliseen hallituskauteen nähden. Nato-selvityskin saatiin tehtyä pitkän tauon jälkeen.

Olemme lisänneet puolustusmateriaalihankintojen rahoitukseen n. 100 – 150 miljoonaa euroa/vuosi ja valmiuden edellyttämään rahoitukseen lisätään vuodesta 2018 alkaen 50 miljoonaa euroa/vuosi. Emme ole leikanneet varusmieskoulutuksesta tai kertausharjoituksista. Jalkaväkimiinojen korvaamisen selvittävä hanke on myös käynnistetty. Olemme käynnistäneet hankkeet strategisten alueiden läheisyydessä olevien maa-alueiden hankinnasta sekä hävittävien ja laivojen korvaamisesta ja hoidettu niihin erillisrahoitus. Korostamme kaikessa kansallista puolustuskykyä ja tiivistämme kansainvälistä yhteistyötä muun muassa Ruotsin ja USA:n kanssa.
Edelleen hallituksella on työn alla muun muassa vapaaehtoisen maanpuolustuksen tehostaminen, tiedustelulainsäädäntö, lainsäädäntö miehittämättömiä aluksia vastaan sekä lainsäädäntö kaksoiskansalaisuuden osalta. Nämä on tarkoitus saada vielä tällä vaalikaudella päätökseen. Näillä toimilla hallitus parantaa turvallisuutta oleellisesti jatkossa.

On hyvä näin jouluna muistaa, että Suomi on maailman vakain ja turvallisin valtio. Suomessa on maailman paras hallinto, maailman vähiten järjestäytynyttä rikollisuutta sekä maailman riippumattomin oikeuslaitos. Suomalaisilla on maailman eniten henkilökohtaista vapautta ja valinnan vapautta sekä maailman vakaimmat pankit. Suomi on jopa inhimillisen hyvinvoinnin vertailussa maailman paras maa. Nämä kaikki seikat tulevat ilmi maailmanlaajuisista tilastoista. Tällaista itsenäistä Suomea on hyvä puolustaa!

Kari Kulmala
kansanedustaja (sin)
Rääkkylä

Sanomalehti Karjalainen 22.12.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *