Kulmala vastaa Wihoselle maataloustuista

Kaupunki- sekä maakuntavaltuutettu Jussi Wihonen (ps) kirjoittaa lauantain Karjalaisessa, että Perussuomalaiset kannattavat maataloustukien leikkaamista. En tiedä mistä hän on tällaisen ajatuksen saanut, koska itse en ole tällaista mainintaa löytänyt viimeisen kymmenen vuoden aikana puolueen vaaliohjelmista tai perussuomalaisten vuoden 2015 maaseutupoliittisesta ohjelmasta. Edelleen arvostamani puolueen maaseutupoliittinen ohjelma sitä vastoin on erittäin hyvä. Se käsittää kokonaisuutena maatalouden, metsätalouden sekä maaseudun ja yrittämisen, ja ohjelmasta voivat muut puolueet ottaa paljon oppia. En ole myöskään koskaan huomannut, että joku tai jotkin perussuomalaiset kritisoivat maataloustukia. Maataloustuet työllistävät ja pitävät osaltaan maaseudun asuttuna.

Maaseutupoliittiseen ohjelmaan on myös luomusta mainittu seuraavaa sivulle 5: ”Luomutuotannon ja -jalostuksen laajentumiselle on turvattava riittävät puitteet. Lisää luomua – kuluttaja päättää, paljonko lisää”. Lisäksi sivulla 10 on maininta, että ”Luomukoulutukseen pitää panostaa ja luomututkimus tulee elvyttää”. Osa tästä on kirjattu perussuomalaisten vaatimuksesta myös nykyiseen hallitusohjelmaan. En siis näe millään tavoin, että perussuomalaiset kannattaisivat maataloustukien leikkaamista tai olisivat esimerkiksi luomutuotantoa vastaan.

Maataloustukia sen sijaan vastustavat yksittäiset kansanedustajat vihreistä sekä kokoomuksesta, josta valtuutettu Wihonenkin aikoinaan siirtyi perussuomalaisiin. Sen verran korjaan 13.7.2017 Karjalaisessa julkaistua kirjoitustani, että minä vastustan EU:n maataloustukien leikkaamista henkeen ja vereen siihen saakka, että löytyy parempi malli suomalaisen maatalouden ja puhtaan ruuan turvaamiseen.

Kari Kulmala, (uv)

kansanedustaja

Rääkkylä

Sanomalehti Karjalainen 19.7.2017

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *