Tuupovaaran terveyskeskus

Tuupovaaran terveyskeskuksen sulkemisuhka tuli kuin puun takaa, aivan yllättäen.

Tuupovaaralaiset ovat jo pelkästä ajatuksesta tyrmistyneitä, eikä syyttä. Ainoa hyvä puoli asiassa on se, että vuodeosaston asukkaille ollaan nyt etsimässä oikeaa sijoituspaikkaa. Esityksen mukaan pitkäaikaisen laitoshoidon tarve on Tuupovaarassa vähentynyt ja sitä tarvitseville suunnitellaan yhdessä omaisten kanssa korvaavat hoiva- ja asumisratkaisut. Paikka pitää kuitenkin löytyä mahdollisimman läheltä, se on selvää.

Suurin syy terveysaseman sulkemiseen johtuu rakennusten kunnosta. Terveysasemaa ei esityksen mukaan ole järkevää kunnostaa. Tuupovaaraan vielä jääville kotipalvelulle sekä neuvola-, työterveys- ja kouluterveydenhuollon palveluille on etsittävät uudet sijoitustilat.  Väkisinkin tulee mieleen, että miksi tämä sulkeminen on ajankohtainen juuri nyt?

Esityksessä peräänkuulutetaan palvelutarpeen vähentymistä ja sekä palvelurakenteen vastaamista nykypäivän tilanteeseen. Mielestäni tulisi huomioida myös tulevaisuus, Tuupovaarassakin ikääntyminen etenee ja palvelujen tarve ei suinkaan lopu. Onko tätä otettu huomioon palveluiden mitoituksessa?

Joensuun kaupunki tai Siun sote eivät saa unohtaa laitakaupunkien asukkaita, kaikille kuntalaisille on taattava terveys- ja sosiaalipalveluiden järjestäminen. Tuupovaaran laitakaupungin asukkaalla on oltava ihan samat oikeudet kuin Joensuun keskustassa asuvalla, kohtuullisen matkan ja jonotusajan päästä. Myös tuupovaaralaisilla on oltava mahdollisuus saada hoitoa läheltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *