Onko vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö oikeuden yläpuolella?

Vihreiden puheenjohtaja ja kansanedustaja Ville Niinistö teki sellaista, mitä ei perussuomalaiselle kansanedustajalle suotaisi. Hän levitti virheellistä tietoa tahallaan ja sitten kun vahinko oli tapahtunut, pyysi silmät luimussa ja vienosti hymyillen asiaa anteeksi. Uutisessa hänestä ei näkynyt kuitenkaan millään tavalla katumisen merkkejä. Lentoasemalla otetuissa uutiskuvissa näkyi selvästi noin sadan mielenosoittajan joukossa myös vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar. Tämähän on sinänsä normaalia, vihreiden tekemää politiikkaa.    

Mitenkähän kävisi, jos minä perussuomalaisena poliisikansanedustajana arvostelisin ali-, hallinto- ja jopa korkeimman oikeuden lainvoimaista päätöstä? Nolaisin siinä itseni äänestäjieni silmissä ja se toivottavasti muistettaisiin pitkään. Todennäköisesti saisin teosta myös rangaistuksen. Kansanedustajalle pitäisi olla itsestään selvää, ettei hän voi lakeja laativana henkilönä puuttua lain täytäntöönpanoon. Eivätkö vihreät luota suomalaiseen oikeusjärjestelmään ja suomalaiseen poliisiin? Joka tapauksessa 96 % suomalaisista luottaa ja se on hyvä.

Mielenkiintoista on ollut seurata, että kun Niinistö kovaan ääneen vaatii jatkuvasti oikeusvaltioperiaatteen toteutumista, niin hän itse käyttäytyy päinvastoin. Näyttääkin siltä, että Niinistö on itse pahin uhka juuri tämän periaatteen toteutumiselle. Ehkä hän on nostanut itsensä oikeuden yläpuolelle.

On mielenkiintoista huomata, ettei vihreitä kansanedustajia näy tällaiset normaalit säännöt koskevan, sillä he rikkovat törkeästi vakiintuneita käytäntöjä kritisoimalla ja arvostelemalla jatkuvasti eri oikeusasteiden lainvoimaisia päätöksiä. Omalta osaltani pidän huolen siitä, että eduskunnan oikeusasiamies ja oikeuskansleri ottavat asiaan kantaa ja katsovat onko tapahtumassa syyllistytty johonkin rikokseen. Ellei ole, niin myös me muut kansanedustajat voimme samalla tavalla arvostella tuomioistuimien päätöksiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *