Hallitus satsaa teihin ja rataverkkoon

Hallitus esitteli tällä viikolla ns. korjausvelka-paketin toisen osan, joka on arvoltaan 364 miljoonaa euroa. Siitä perusväylänpitoon saadaan 163 miljoonaa euroa, rautateihin annetaan 101 miljoonaa euroa ja valtakunnallisesti yksityisteiden parantamisen valtionavustuksiin 30 miljoonaa euroa sekä n. 60 miljoonaa euroa erikseen nimettyihin MAL-kohteisiin.
Itse olen varsin tyytyväinen tähän pakettiin kokonaisuudessaan. Olen jo vaalikiertueella puhunut korjausvelan vähentämisen puolesta sekä siitä, että kansallisomaisuudestamme tulisi pitää parempaa huolta. Tämä korjauspaketti osoittaa, että nykyiset hallituspuolueet ovat panostamassa asiaan. Korjausvelkaa on hirvittävän paljon edellisten hallitusten saamattomuuden vuoksi!

Hallituksessa perussuomalaiset ovat viimein voineet vaikuttaa moneen asiaan. Moni rahoitusta pitkään kaivannut tieosuus tulee nyt hoidettua kuntoon. Sama koskee rautateitä. Infraan investointi lisää luonnollisesti myös työllisyyttä, mikä lienee meidän kaikkien toive.

Liikenneturvallisuus paranee tehtävillä toimenpiteillä Pohjois-Karjalan maakunnassa, etenkin Raatekankaan risteyksessä Joensuussa. Tein viime keväänä kirjallisen kysymyksen eduskunnassa juuri tästä risteyksestä. Kysyin mm, milloin risteyksen liikenneturvallisuutta parannetaan rakentamalla siihen eritasoliittymä. Tällöin ministeri Berner kertoi, että kaikki suunnitelmat ym. ovat valmiit, vain rahoituspäätös puuttuu. Nyt siis tuo rahoituspäätös on tehty ja risteyksen rakentaminen alkaa todenteolla. Samalla liikenneturvallisuus parantuu merkittävästi. Risterys on johtanut vuosikymmeniä kolaritilastoa yksittäisenä risteyksenä.

Pidän hyvänä, myös sitä, että Leppävirralla Sarkamäen kohdalle saadaan ohituskaista. Tämä helpottaa alueella liikkuvien raskaiden ajoneuvojen turvallista ohittamista. Raskaiden ajoneuvojen lukumäärä lisääntyy tulevina vuosina tiellä 23 hurjasti ja tie on kuolonkolareissa mitattuna ollut vaalipiirimme kärkipäässä.

Odotan edelleen, että Joensuun ratapihahanke saadaan etenemään suunnitelmien mukaan. Vielä tällä kertaa hallitus ei siihen rahoitusta antanut. Se ei antanut myöskään rahoitusta Kemie – Niirala välin korjaamiseen, vaikka hankeelle on todellinen tarve. Paljon on vielä tekemistä, myös ”vähempiarvoisilla” teillä. Toivottavasti 30 miljoonan lisärahoitus yksityisteiden parantamiseen tuo helpotusta tähänkin asiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *